На 11 декември 2017 да почерпят

Ученици изненадаха президента Радев в Плевен

Кралят на Швеция връчи Нобеловите награди за 2017 г. на церемония в Стокхолм

Предотвратиха палеж на синагога в Гьотеборг

Елха падна върху посетители на германски коледен базар

Според прогнозите на синоптиците Сняг по Коледа и в края на годината Почти пролетни температури ни очакват през тази седмица

Ники Хейли: Решението за Ерусалим ще ускори мирния процес в Близкия изток

„Фолксваген Голф” с благоевградска регистрация се заклещи на улица „Стръмна” в Старинен Пловдив

Live Войната на псевдоеколозите срещу България The Guardian в капана на българската зелена мафия

След залавяне да точат банкомат Трима българи осъдени на Фиджи Тъй като не обрали никого, присъдите им само по 12 месеца и 6 дни

Декоративно стъкло падна и рани ръката на момиче в столичен мол

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в понеделник, 11 декември 2017

Заради промяна в закона за ДДС от 1 януари т.г. С 20% пада цената на новите оръжия за армията Едно от решенията е отново промяна в обратна посока, смята министър Каракачанов

„Умирай лесно” се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

Празници за 34 години в ЮНЕСКО Несебър с нов площад – „Жулиета Шишманова“

Подписаха новия общински колективен договор в сферата на образованието в Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и представители на синдикалните организации в сферата на образованието подписаха днес новия общински колективен трудов договор. Запазени са всички 14 клаузи, надграждащи отрасловото споразумение на национално ниво, а педагозите определиха Велико Търново като общинският център с най-добър колективен трудов договор и най-добра социална политика в сферата на образованието.

Даниел Панов бе категоричен, че образованието и социалният елемент в сферата продължават да бъдат основни приоритети в политиката на Община Велико Търново и е много важно тази тенденция, започната през последните две години и на национално ниво, да продължи. „Нека бъдат продължени добрите практики на предното правителство, а не да бъдат спирани програми заради незнание. 22 общини не са подписали договори за мерките по образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж”. За училища в цялата страна предишният кабинет договори ресурс от 130 милиона лева”, посочи Даниел Панов.

Кметът на старата столица обяви, че още през пролетта във Велико Търново ще започне реализацията на проект за иновативни училища. Продължава да бъде засилвана и връзката „Бизнес – образование” след проведения обстоен анализ на трудовия пазар в целия регион.

Председателят на общинската структура на Синдиката на българските учители Мария Георгиева благодари на кмета Даниел Панов и екипа му за грижите, които полагат за просветната система, за диалога и бързата реакция по всеки поставен въпрос. Благодарности изказаха също инж. Марин Цонев – председател на областната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, както и Силвия Отчева, председател на регионалния синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.