Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Подписаха новия общински колективен договор в сферата на образованието в Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и представители на синдикалните организации в сферата на образованието подписаха днес новия общински колективен трудов договор. Запазени са всички 14 клаузи, надграждащи отрасловото споразумение на национално ниво, а педагозите определиха Велико Търново като общинският център с най-добър колективен трудов договор и най-добра социална политика в сферата на образованието.

Даниел Панов бе категоричен, че образованието и социалният елемент в сферата продължават да бъдат основни приоритети в политиката на Община Велико Търново и е много важно тази тенденция, започната през последните две години и на национално ниво, да продължи. „Нека бъдат продължени добрите практики на предното правителство, а не да бъдат спирани програми заради незнание. 22 общини не са подписали договори за мерките по образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж”. За училища в цялата страна предишният кабинет договори ресурс от 130 милиона лева”, посочи Даниел Панов.

Кметът на старата столица обяви, че още през пролетта във Велико Търново ще започне реализацията на проект за иновативни училища. Продължава да бъде засилвана и връзката „Бизнес – образование” след проведения обстоен анализ на трудовия пазар в целия регион.

Председателят на общинската структура на Синдиката на българските учители Мария Георгиева благодари на кмета Даниел Панов и екипа му за грижите, които полагат за просветната система, за диалога и бързата реакция по всеки поставен въпрос. Благодарности изказаха също инж. Марин Цонев – председател на областната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, както и Силвия Отчева, председател на регионалния синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.