Подп. Николай Марков, лидер на “Величие”: Враговете на свободната република ще ни наричат „Ваши Величества“

Създателите на “Величие” подп. Николай Марков и Ивелин Михайлов.

“От пепелта към Слънцето” е слогънът на партията, а символ на формацията е жар птица 

Не е ясен резултатът за проверките в Историческия парк

Регистрирана едва на 25 юли 2023 г., ютюб партията “Величие” ще има парламентарна група в НС. Формацията вкарва 13 депутати в парламента, като един от тях идва от вота зад граница. Анализатори определят партията като новото ГМО, чиито успех на вота е пропуснат от социолозите, защото кампанията на “Величие” е водена единствено през интернет платформи.

Според политически експерти, профилът на формацията приличал много на този на “Възраждане”, но от “Величие” контрираха, че “не е приоритет за българите излизането от ЕС и НАТО”, което била основна разлика с партията на Костадин Костадинов.
 Месеци преди изборите създателите на “Величие” подп. Николай Марков и Ивелин Михайлов коментираха целите и приоритетите на партията си. Сред тях са “промени ефективно на организацията на обществото”. Започвали създаването на “нелидерска мрежова организация, която има за цел да помага за професионалното развитие на хора в различни области.” Създаването на подобна структура е било “феноменално не само за България”, заяви лидерът на “Величие” подп. Николай Марков. Той изтъкна, че “създаването на тази школа ще позволи да се планира за следващия век и да се изгради гражданско общество с висока култура и гордо вдигната глава.” Подп. Марков отбеляза, че биха давали подкрепа “за определени тематични неща”, но няма да бъдат аналог на “Възраждане”. 

Седалището на партията е във Ветрино, обл. Варна. Тя се свързва с намиращия се в село Неофит Рилски, община Ветрино, туристически атракцион “Исторически парк”. На последните местни избори “Величие” получава 6 мандата в Общинския съвет във Ветрино. Идеологът на партията е именно основателят на „Историческия парк” до Варна - бизнесменът Ивелин Михайлов. Той отхвърли твърденията, че паркът е финансова пирамида. Скандално бе, че през май МВР извърши две акции в обекта - за икономически престъпления и за “военизиране на територията на парка и струпване на оръжие, високопроходими автомобили, техника за комуникация и военни камиони.” Става въпрос за охранителната фирма “Пазителите” и спортният клуб “Български юнак”, управляван от Ивелин Михайлов, контролиращ и дружеството “Исторически парк”. 

Той и хората му ходели с военни униформи и нашивки, гласи сигнал на депутат за проверката. Според Михайлов тези бойци трябвало да вземат закона в свои ръце, защото институциите в България не работели. Към момента не е ясен резултатът от проверката за “създаването на държава в държавата”, както я определят в сигнала. По думите на Ивелин Михайлов партията е водила кампанията си основно в интернет, но финансирането дошло от доброволци в различните градове, които осигурявали залите и озвучаването за срещите, имало и хора от малкия и средния бизнес, които ги подкрепили. Той обаче няма да влиза в парламента, за да бъде връзката между хората и техните депутати, поясни още в свое изявление във фейсбук бизнесменът. “Величие” щели да представят депутатите си след окончателните резултати. Обещаха и да дават отчет за свършеното всяка седмица, а избирателите си поканиха на събор с безплатна почерпка.

„Величие“: Имаме мощна световна сила от мотивирани войници на светлината

“Имаме информация от всяка точка на света чрез изградената световна мрежа от достойни българи. Някои от тях са видими, другите - нелегални! Нашата организация изгради мощна световна сила от мотивирани войници на светлината. Не само българи. Всеки опит за пробив в системата ще се неутрализира веднага. Воюваме за България с нулева толерантност към враговете на Родината. Поставили сме опитни агенти във всички горещи точки, включително в държавните институции.

И до врага.” Това е един от постовете във фейсбук на подп. Николай Марков от “Величие”. Престъпниците приключват”, пише още Марков. Благодари и на турските избиратели: “Ние знаем как се прави. Благодаря на българските турци, че чуха гласа ни и бойкотираха ДПС. Такова нещо не се е случвало в новата политическа история на страната. Бойкотът се случи в България и в Турция! Предстои да падат партийни глави. И точно така трябва да се случи, защото някои прекалиха. Много. Български турци, браво! Заедно сме.”

Към края на изборния ден обяви: “След три часа враговете на свободната република ще ни наричат “Ваши Величества”! Обещах Ви го.”

Много постове на партията бяха свалени, а сайтът остана недостъпен. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика