Подсъдим за убийството на две пенсионерки на пътя: На всеки може да се случи

"На всеки шофьор може да се случи същото. Искрено съжалявам, не съм искал да го направя нарочно." Това заяви пред магистратите в сряда Алекс Димов, който навръх Задушница - 3-ти ноември, 2018- та година, блъсна две жени в Карнобат. Едната от пенсионерките загина на място, втората издъхна в болницата, припомниха криминалисти. Окръжният съд в Бургас отложи делото и потвърди паричната гаранция от 3 000 лв спрямо подсъдимия

Инцидентът станал на улица „Петър Берон” в Карнобат. Двете пенсионерки, които били и съседки, тъкмо отивали на гробищата, за да почетат паметта на починали близки. Свързвала ги и обща съдба- и двете загубили синовете си. Докато вървели по тротоара, "Мерцедесът" на Алекс връхлетял с висока скорост и ги премазал.

Делото бе отложено, тъй като Бургаският съд го гледа по реда на съкратено съдебно следствие с признаване на факти и обстоятелства от страна на обвиняемия. Адвокатът на Алекс поиска да бъдат изслушани още двама свидетели, което ще стане прпез февруари, за когато е насрочено новото заседание.

Коментари

Задължително поле