Под наблюдение остава момчето, което се простреля с газов пистолет в Бургас

Малко вероятна е версията оръжието да е намерен случайно, коментира шефът на ГДБОП

16-годишно момче се простреля с газов пистолет в Бургас в опит да си направи селфи. Обяснението, което младежът дал пред полицаите, е, че открил оръжието на улицата.

Момчето остава за наблюдение в бургаската болница. То е с два шева на главата. Назначени са експертизи, които да установят собствеността на пистолета и дали е откраднат, или изгубен.

Мартин е дете със специални образователни потребности и психолог работи с него. Педагогическият съветник в училището Адриана Рангелова разказа пред БТВ, че той не е конфликтен и затова са били изненадани от случилото се.

Все още тече проверка и не е ясно как оръжието е попаднало в ръцете на момчето, обясни Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция” в Бургас. Не е потвърдена версията, че всички от семейството са знаели за пистолета. Проверяват се всички версии по случая.

Комисар Рачев уточни, че по инициатива на МВР тече обсъждане за установяване на по-строг режим, който да не позволява придобиването на такъв тип оръжие, за да се предотвратят подобни инциденти с малолетни и непълнолетни лица.

„Според мен е малко вероятна версията пистолетът да е намерен случайно. Газовите оръжия също подлежат на регистрационен режим в районните управления. Най-вероятно става въпрос за оръжие, върху което също има номер, така че може да се проследи на кого е”, коментира директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Такова оръжие е опасно, когато произведе изстрел в близост до важен орган. Често се преправя и в бойно, припомни Спиридонов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България