Пожарът в Лондон все още не е напълно потушен

Пожарникарите продължават да работят на мястото на големия пожар в Западен Лондон, при който загинаха 12 души, но все още не е ясна съдбата на много други, информира БНР. Предполага се, че по време на пожара в 24-етажната сграда са се намирали около 600 души.

По време на акцията пожарникарите успяха напълно да овладеят огъня и спасиха 65 души. "Гренфел тауър" обаче продължава да дими. Причината за пожара продължава да е неясна. От ранените някои бяха изписани, но 34 души все още са в болници, 18 от които в критично състояние. Десетки хора останаха без покрив над главата си. Те прекараха нощта във временни убежища.

Лондончани, живеещи в съседство с "Гренфел тауър", също предложиха подслон на потърпевши от трагедията. През нощта доброволци донесоха храна, облекла и одеяла. Междувременно Би Би Си научи, че облицовката, която е била използвана за блока, е същата като на други високи сгради, претърпели пожари в миналото. Тя съдържа полиетилен, вместо други по-пожароустойчиви материали. Проблеми с тази облицовка вече са докладвани при пожари не само във Великобритания, но и във Франция, Обединените арабски емирства и Австралия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа