Пожар обхвана иглолистна гора край село Лясково

Снимка: Pixabay/Архив

Голям горски пожар е обхванал иглолистна гора, край девинското село Лясково, съобщават от пресцентъра на полицията в Смолян.

Сигналът за пожара е подаден на 25 август, малко преди 16:00 часа, като се съобщава за горящи сухи треви. Пристигналият на място екип на пожарната в Девин установява, че гори иглолистна гора, собственост на ДГС-Михалково.

Площта на пожара е около 100 дка. Незабавно са изпратени още два противопожарни автомобила с личния състав на пожарната Девин и са предислоцирани един екип на пожарната в Смолян - за оказване помощ на съседна пожарна и един екипи от Пампорово.

Причината за пожара е в процес на установяване. В гасенето са взели участие гасаческа група на ДГС-Михалково, доброволното формирование на Община Девин и жители на село Лясково.

Тази сутрин пожарът е локализиран, като има отделни огнища, които тлеят и се разпалват, тъй като поради голямата денивелация на терена, същите се придвижват надолу по склона и разпалват сухата растителност в близост до къщите на селото.

За охрана, през нощта са дежурили два екипа на пожарната в Девин и служители на ДГС-Михалково с високопроходими противопожарни автомобили. Днес, през светлата част на денонощието, гасителните действия продължават до пълното ликвидиране на пожара.

Коментари

Задължително поле