Пожар повреди тежко четири къщи в центъра на троянското село Черни Осъм

Пожар повреди тежко четири къщи в центъра на троянското село Черни Осъм, съобщи на фейсбук страницата си кметът на Троян Донка Михайлова.

Тя добави, че пожарът вече е потушен от троянските пожарникари. Няма пострадали хора, с изключение на жена, която е изживяла тежък емоционален стрес. Оказана ѝ е медицинска помощ. 

От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщават, че сигналът за пламъците е подаден в около 9:00 часа тази сутрин. На място огнеборците са установили, че пожарът е тръгнал от покрив на две слепени къщи и е обхванал покривите на още две. Най-вероятната причина за пламъците е неизправен комин.

Според първоначалния оглед покривът на двете къщи, откъдето е тръгнал пожарът, е напълно унищожен, а на съседните две – частично, допълва БТА.

На място на инцидента е била Донка Михайлова, заедно с със заместник-кмета Ангел Ангелов.

„Изяснихме нуждите на засегнатите от пожара хора. Общинският съветник Владислав Кардашимов, председател на кооперация „Обнова“, осигури подслон и финансирането на семейство, което остава без покрив. Останалите семейства ще бъдат приютени от близки. Поех ангажимент пред хората от четирите къщи, че още утре ще внеса в Общинския съвет предложение за финансово подпомагане. Със специалисти на Общината утре ще осигурим и първоначално обследване на конструктивното състояние на сградите. При необходимост ще помогнем с техника, дрехи и завивки“, добави кметът на Троян във фейсбук.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10223490041907385&id=1478774944
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право