„Позитано“ 20 наказа БСП-София с пълен цикъл отчети и избори

С полупразна зала и регистрирани едва 83, при необходими минимум 97 членове на Националния съвет започна заседанието за саморазправа със софийската организация, обявиха във фейсбук страницата Новини от червения ефир.

Около 60 души в залата от 180 членове на НС

Водещият Свиленски изключва микрофона

Иван Таков: Пленумът е нелегитимен, няма да се съобразим с решението му

Пленумът на БСП е нелегитимен, няма да се съобразим с решенията му. Днес се събираме всички районни председатели, за да потвърдим това”, заяви днес за “Труд news” председателят на БСП-София Иван Таков.

Поводът бе решението на ИБ на столетницата, взето преди началото на форума за пълен цикъл отчети и избори в столичната организация.

Заседанието се проведе въпреки липсата на кворум. В залата присъстваха около 55-60 души от 188 членове на Националния съвет. Пленумът започна 3 минути преди да изтече времето по Устав за разпускане на заседанието поради липса на кворум, а водещият заседанието Георги Свиленски изключи микрофоните и не даде възможност за предложения и изказвания на членове на НС.

Пленумът трябваше да разгледа поведението на общинските съветници от групата БСП в СОС, които подкрепиха избора на Цветомир Петров от ППДБСС за председател на СОС и участваха и в избора на комисии в съвета. От “Позитано” 20 се разгневиха, обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници и ден по-късно ръководството на БСП свали политическо доверие от тях и и заплаши, че ще им бъдат наложени партийни наказания.

“Може да ни изключите от вашата група по интереси, от която ние така или иначе никога не сме били част, но не можете да ни изключите от нашата Партия, не можете да изтръгнете социалистическата идея от сърцата ни! Аз съм от поколения в нашата партия и оставам в нея докрай! А вие, за вас не знам!”, обърна се Таков към Нинова и членовете на най-тясното ръководство на БСП.

Решение за пълен цикъл отчети и избори в столичната организация не може да бъде завършено поради липса на кворум и ако се приеме, ще бъде абсолютно потъпкване на всички уставни норми в партията, категоричен бе Иван Таков. Според него това означава обезглавяване на всички организации в София, това са повече от 5000 човека, които сега преди европейските избори ще бъдат хвърлени отново във вътрешнопартийни драми и разправии, а налагането на пълен цикъл отчети и избори в столичната организация е наказание за цялата градска структура заради това, че има собствено мнение и се представи блестящо на местните избори. С тази саморазправа някой иска да саботира европейските избори и цялата партия като цяло, твърди лидерът на столичните социалисти. След изказването си той напусна залата. Какво още каза той - виж в карето.

Иван Таков, лидер на БСП-София: Пречим на Нинова да доликвидира партията

Очевидно е, че на езика на политиката не можем да си говорим и да се разберем с председателя и с една малка част от ИБ на БСП. Ако можехме, БСП нямаше да се превърне вече в малка политически маргинализирана партия. Не можем да си говорим и на езика на ценностите, след като социализмът и антифашизмът са теми табу за председателя, чиито любим политик е Маргарет Тачър. Не можем да се разберем и на езика на принципите - прекалено много са примерите за двойни стандарти и безпринципни действия на част от тясното ръководство. Дадох си сметка, че единственият начин да се разберем е да говорим на вашия език - езика на личното интересчийство. Преведено на този език, всички онези фалшиви опорки, с които ни нападахте от ефира на различни медии в последните две седмици, всичките ви аргументи да ни накажете, можем да ги съберем само в едно изречение: “Пречите ни да доликвидираме Партията”. Тук съм абсолютно съгласен с вас: Пречим!”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика