Показват 4 топ модела коли на ток

Предлагат на посетителите тест драйв

Четири топ модела електромобили идват в България на първото по рода си изложение за коли на ток - Electro Mobility Expo. Там ще видите най-продавания електомобил в Европа Nissan LEAF, първият изцяло електрически автомобил в историята на Jaguar I-PACE, луксозният Tesla Model S 75D и градският Volkswagen e-up. Посетителите могат да очакват и премиерата на електрическия кросоувър KONA Electric. Над 15 модела коли и колелета, задвижвани на ток, ще бъдат изложени през четирите дни на събитието (13-16 септември) в Ring Mall в София. За някои от моделите ще имат и тест драйв.

Една от изненадите на изложението ще бъде транспортният електромобил Metro 500, който ще се сглобява в България. Моделът, собственост на компанията Cenntro, е предвиден за градска фирмена кола, която да прави доставки и да се персонализира за нуждите на всеки бизнес в отворен товарен вариант или закрит. Освен в Европа, компанията сглобява своите коли на ток в Америка и Китай.

Българска фирма от Шабла ще представи разработка на зарядна станция за електромобили, която да улесни шофирането им у нас.

Една от компаниите изложители ще покаже два градски автомобила на ток, които вече могат да се наемат за турове в страната ни в няколко града - София, Бургас и Слънчев бряг. Те могат да се зареждат без наличието на специални станции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика