Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

След падналите валежи залите на Регионалния исторически музей в Плевен на места протекоха въпреки ремонта на покрива наскоро. Плевенчани помнят големия ремонт на сградата на Регионалния исторически музей, приключил през 2013 г. Сега част от фасадата се руши и е опасна за преминаващите по тротоара до музея. В залите по време на валежи тече вода, а в музея се съхраняват хиляди ценни експонати, съобщи БНР.

Зам.-кметът Стефан Милев смята, че ремонтът, който е правен в предишния мандат, е некачествен. Според документите всичко е изрядно.

Директорът на Музея д-р Володя Попов подчерта, че проблемите са не само конструктивни. Според него за пореден ремонт ще са необходими 150-200 хил. лв. Той обясни какво е състоянието на сградата:

„Падат всички корнизи, пада стената, показват се тухлите. Това означава, че материалите, с които е работено, или са икономисани, или са некачествени, или самата работа е некачествена. Още по-тежкият проблем е в конструкцията и покрива. При последното заледяване, снеговете, тук ние бяхме буквално във военно положение. Хората цяла нощ през 15 минути носят кофите… Въпросът е много тежък, конструктивен. Тази промяна на конструкцията, на системата, която улавя водите и ги отвежда от покрива, е направена грешно при последния ремонт“.

Коментари

Задължително поле