Мениджърът Боб Аръм: Обясняват на горкия българин какво е сексуален тормоз

Бракониер заряза лодката си и избяга

Робот вдига „на крака” хора в инвалидна количка Уникално българско изобретение дава нова надежда

Организират първата по рода си лятна строителна академия в Габрово Тя ще събере 64 ученика от най-престижните гимназии от 15 града в България

Увеличават се болните от варицела във Варна

Фюри „стана американец“, за да пребие Том Шварц

Аржентина и Уругвай останаха без ток

Министър Караниколов: Язовирите в тежко състояние ще бъдат ремонтирани от държавата

Журналистът Анна Заркова за злоупотребите с право: Криминални типове водят стотици дела срещу магистрати

Пак златна награда за Стоичков

Моторист загина след удар с кола във Враца

Пламен Марков, двукратният победител в анкетата за треньор №1 на годината на „Труд“: Вече трудно ще говорим за класирания

Конгресът на БСП прие политически доклад за евровота, отчетоха ръст на гласовете Националният съвет трябва да изготви предизборна платформа за местните избори до 31 юли 2019 г.

Президентът: Храмовете и вярата винаги са били сигурният брод на българския народ към съкровената ни национална идентичност

Язовир в Стражишко преля за втори път за една седмица

Политическа и морална скръб в изборните листи Повечето лица в листата на ГЕРБ са подбрани утре да отстояват досегашната Брюкселска линия

Карикатура: Иван Кутузов – Кути

Скандалите с облажването от властта и еврофондовете няма да донесат много ползи на БСП

Всички снайперисти с изводи и прогнози са се прицелили в хонорара

Партийните и коалиционни кандидати за евродепутати глаголят бурно по телевизори и вестници, предизборната суматоха е в своя пик. В седлата са конниците от пиарските, имиджмейкърските, социологическите и политологическите ескадрони от професионални манипулатори. Наточили остри ками, чекии, зъби и нокти партийните пропагандисти, надлежно инструктираните форумните тролове и волнонаетите мрежови хейтъри. Битката е след два дни. Тъкмо всички снайперисти с изводи и прогнози са се прицелили в хонорара.

На избраните на 26 май в Европарламента (ЕП) предстои да определят курса на Съюза през следващите изключително важни за бъдещето на Европа и България години. Да спрат или ускорят засилването му към ЕССР и военен либерализъм, неизбежно съпровождан с бързо нарастващи тенденции към фашизъм и войни. Да се преборят с трайно установеното икономическото неравноправие между развитите и недоразвитите страни, на България в частност.

Не се виждат в кампанията и чуват сериозни спорове по тези ключови днес теми, партиите и излъчените от тях кандидати старателно ги заменят с дърляния, подходящи за парламентарни избори. Не са им изгодни такива дебати. Не им се разговаря за щетите от либералната лъжедемокрация, за демографското опустошение сред коренното население в нападнатите от чуждоземци и иноверци европейски държави. Нито за джендъристките попълзновения и деморализацията на обществата или за грубо недемократичните практики на сегашните ЕП и ЕК за прокарването им.

От съдържанието на листите става ясно, защо предложилите ги политически сили са се умълчали по важните въпроси и шумят по второстепенни и в момента неактуални. Силно шумят обаче, за да прикриват притихването си по актуалните. Стара манипулативна техника, но обикновено работи. Може да предположим, че този път ще сработи доста слабо. Тъй като влиянието на претендентите и особено на манипулиращите общественото мнение играчи днес е драстично отслабено. В този си състав политолигархията и социолого-политологическата й прислуга са тежко изхабени.

Представлението „Папата ни споходи!“ ясно показа силно нарасналата несъстоятелност на манипулативната пропаганда, тежко въоръжена с професионални ибрикчии на евроатлантизма и с мощните омайващи технологии на обяздени телевизии. Дори премиерът Борисов, максимално напрегнал се да вдигне обществения ентусиазъм в полза на Ватиканския понтифик, само си скъса нервите с тази игра. Турили били лъжица катран в хубавото нещо, според него. Не в тази лъжица е проблемът. Нещото се оказа малко, при това и не особено хубаво, та затова.

И няма да добави съществени предизборни ползи на управляващите извън малобройната католическа общност. ГЕРБ са в по-силна позиция преди 26 май главно поради мижавата конкуренция, административния си ресурс и устойчивата склонност на чиновничеството да крепи актуалните властимащи. Скандалът с апартаментите и къщите за гости засяга не само тях, няма да им струва скъпо. Доста повече ще навреди крайно непопулярният Александър Йорданов.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол казва, че с тази листа ГЕРБ „ще зареди проекта за Европа на ЕНП с още повече сила и резултатност“. Доказателство, че не само Йорданов, наричал подигравателно Борисов „премиер-мимикрия“ и „селски хитрец“, е вкаран по тамошна поръчка. Повечето лица в нея са подбрани с оглед да отстояват след избирането си досегашната Брюкселска линия. А тя за все по-голям процент българи и прочие европейци е недемократична и антинационална, затова и нежелана.

Позитанците подредиха листа с такъв водач и лица на избираеми места, която най-добре съответства на препоръките на EП и ЕК, особено на ПЕС. Не впечатляват силно дори най-упоритите от традиционните си избиратели, но отблъскват колебаещите се и недоволните от управляващите. Скандалите с облажването от властта с апартаменти и от еврофондовете също няма да им донесат много ползи. А може и да се обърне срещу тях.

Тъй като засягат не само ГЕРБ, но и ДПС, затова тези дни може да се очаква да им го върнат тъпкано. Не е разумно, който живее в стъклена къща, да хвърля камъни по съседите. Журналистът Стефан Ташев вече писа за разследвани фирми на оргсекретаря на БСП Кирил Добрев, реализирал милиони от обществени поръчки за снабдяване с гориво на общини и др. институции. Както и за връзките чрез фирмата „Бак ойл“ на Добреви майка и сестра с Първановите съпруга и син.

Вместо в края на май да спечелят много, ВМРО и Патриотичният фронт от Обединени патриоти много ще загубят. Нямаше съмнения, че в цяла Европа и у нас ще бъдат предизборно мобилизирани „сачмите“ на глобализационните антинационални централи във всички партии и институции за пробутване поне на някои части от Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията на ООН. На този етап ефективната съпротива срещу тях са националистическите формации.

В редица страни от ЕС техните успехи вече са факт, така е в Унгария, Австрия, Полша, Италия, Франция, вече в Испания и не само. У нас обаче Обединените патриоти са силно разединени, затова и безсилни да пробият далеч по-успешно на тези избори. След което да си осигурят здрава перспектива за успех на следващите. Поне от 6-7 месеца беше ясно, че ще им уредят различни препятствия, най-ефективното от които е най-слабото звено в коалицията – „Атака“. Така и стана, Сидеров и субекти около него в обичайния си арогантен стил нападнаха и ВМРО, и НФСБ.

Разривът стана неизбежен още когато Втория Левски поиска оставките на вицепремиерите Симеонов и Каракачанов, водачи на другите две формации. Естествено, печелят другите конкуренти – ГЕРБ, БСП, „Воля“ и най-много ДПС. В политическата история на България Сидеров несъмнено ще остане като най-успешния политинженерен продукт за компрометиране на националноотговорни каузи.

Едва ли потърпевшите му партньори са много изненадани от ходовете му, но очевидно са били пред предложение, на което не се отказва. Подобните се привличат, особено опитомените и обилно нахранени от обща копаня. Покрай този разрив някакви шансове за успех придоби „Волята“ на Третия Левски – Марешки, припозната за правилно патриотичната у нас. Волевите щели да бъдат различни, макар досега да са забелязани само да сменят маски и неудачно да изобразяват другост.

Че и едни безгранични патриоти-космополити се изпъчиха, милениумчета с название „Път на младите“. Доста са сред останалите кандидати мераклиите да презаредят и възродят родината, да обединяват за едно-друго народа. Ето я и недоосъдената Десислава Иванчева с твърдото намерение да отстоява етническата ни независимост.

Изглежда от политически всеядни лакомници и с либерални мерудии отвън готвят нова еврогозбица у нас. Като нищо ще успеят предвид видимата морална и идейна скръб сред досегашната политическа олигархия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (36)

 1. Д-р Илиев, какво се опитвате да ни кажете? Всички са гадни, не гласувайте. Няма по-лоша стратегия от тази. Когато сте в в ситуация, която не ви харесва и искате да я промените, най-лошата стратегия е бездействието!
  Затова аз ще гласувам, в никакъв случай за ГЕРБ или БСП. За тях е ясно, че те ще прокарват досегашната разрушителна за България и общочовешките морални ценности линия на ЕС. Затова ще избера някоя от Патриотичните партии. Нека да видим те какво ще направят.

  1. И от патриотичните няма голям избор, как да гласуваш за Волен или Варели. Но сте права, трябва да се гласува.

 2. добрев, гечев, пръванката смърдят наравно с костов, боко и цецо….

  1. Най-много смърдят руските тролове като теб. Интересно не споменаваш никой от ДПС. Значи си от кочината на прасето на републиката. Разкри се най после. Не е чудно защо смърдиш толкоз. Ти не си просто руски трол, а путино-ердогански . Най-гадната, рротивоестествена и смръдлива комбинация, която може човек да си представи.

 3. TAKA E ZA SAZALENIE!KATO IZKLJUCHIM PATROITITE,NIKOI OT OSTANALITE NE PREDLAGA NISHTO PO-RAZLICHNO OT OSTANALITE!NJMA NIKAKVI PROGRAMI,VIZII,PREDLOZENIJ ZA PRO
  MJNA NA TOVA STATUKVO,VODESHTO DO NIKADE!NO TRJBVA DA SE GLASUVA!AKO NE,,ZA,,TO
  PONE MOZE ,,PRORIV,,!I,,NEGLASUVALITE,,VSASHNOST SI,,GLASUVAT,, ZA STATUKVOTO!

 4. Без да чета статията знам, че това са манипулации на червения пърдялник „Доктор“ Илиев. Неговата псевдонаучна титла е обида за титлата „доктор“ ако се сравни с Доктор Желю Желев! „Докторе“, съвсем естествено е, че ГЕРБ ЩЕ ОТСТОЯВАТ БРЮКСЕЛСКАТА ЛИНИЯ И ТОВА ИМ ПРАВИ ЧЕСТ. За вас, изпращелите червени пачаври е лошо, но за всички мислещи хора това е ЗЛАТО! За нас, либералните демократи, е ОБИДА, че тарикатите от БСП са маша в ръцете на КГБ, ще плюят по ГЕРБ и ще скандализират парламента. ДАНО ГИ ИЗГОНЯТ. Мястото им е в Русия, не в Европейския парламент.

  1. хахаха… тролът не четял – ми той не може да чете – функционално неграмотен е. но трябва да се постват предварително написани материали за надницата…

   1. Единстваетият трол тук си ти. При това доста ниска топка.

    1. така е… толкоз ниска, че кат се наведеш я виждаш между краката си…..

  2. Златни са трансджендърните ви скапани задници, особено за афроазиатската паплач, която нахлува в континента ни! Малоум…и посткомунистически запъртъци и Брюкселски лакеи! Колко низко пада човек за 20 лв хонорар?

   1. Хайде стига с това тъпо "прекалено бързо коментирате"! каза:

    А ти какво предлагаш? Да станем Задунайская Мангалия ли? Да лижем задниците на КГБ, а мангалът Кмнтр да е министър на вътрешните работи – това ли е отрицанието на ЕВропа?

    1. Мангал си ти жалък глу..ко! Мястотото ти е в Брюкселския квартал Маленбек!!!

    2. Кат си свикнал да лижеш задници… цял живот ще го правиш, отрепко слабоумна…

     1. По-голям лизач от тебе няма. Лизач в лизачески вестник. Значи лизач на квадрат.

 5. Този автор е НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ И МАНИПУЛАТОР. Няма смисъл да се чете.

 6. Докторе, ТИ СИ ОБИДА ЗА БЪЛГАРИЯ, както мангалите, които срамят Родината. Ти си за затвор.

 7. Мислиш че сме забравили че и ти си едно долно ченге от ДС???

  1. кой, агент буда ли?
   или шофьорът цветанов?

   1. Не, има пред вид пазителите на православните ценности в руския и нашия синоди

 8. ,,RUSSOPHOBE,,IZBORITE SA ZA XORA,KOITO TRJBVA DA OTSTOJVAT,,BALGARSKATA LINIJ,,I NATZIONALNI INTERESI V EVROPARLAMENTA!ZA GRUPI PO,,LICHNI ITERESI,,SI NAPRAVETE OTDELNI IZBORI!SAMO ZA ,,LIBERALNI DEMOKRATI,,???!

 9. Илия Илиев не пропуска да се изплюе обилно по адрес на бившия си колега Волен Сидеров.
  Каквото и да суче и тамъни, Илиев винаги се изхрачва по Волен.
  Нищо, че Волен е единственият лидер на националистическа партия, влизал няколко пъти в Народното събрание и Вкарвал депутати в Европарламента не от листата на Ковачки, не от името на Бареков, не в сбирщайн с Валерко, ами от името на собствената партия.
  Всеки път преди избори такива мразячи като Илиев предричат на Волен и АТАКА между 0 – 0.5% гласове. И всеки път Волен и АТАКА получават между 6 и 10%.
  Бачо Илия, оди си избриши мръсната уста, с която през 2001-ва хвалеше зам. главния си редактор и с която 2 години след това го заплю по заповед на Блъскача..

 10. Вкусове разни, кой както иска да си гласува, може и за скръбните евротейски листи, може за втория леФски, може и за третия, става и неподправените гейци-бивши седерасти. Все тая и да не гласува като мене, но поне не нося отговорност за антибългарщината на разноцветната продажна пасмина. Трала-трольовците под статията са жалки мизерници на соросова джендъристка хранилка, да не четат като нещат, да си пишат каквото са им спуснали, акъл от такива неща.

 11. Хайде стига с това "прекалено бързо коментирате!" каза:

  Илия Илиев е като ябълка, която задължително изхвърляме на боклука: отвън – спаружена, отвътре – мухлясала, гнила и червива. Мястото им на двамата – Илия Илиев и ябълката – е в контейнера.

 12. Щом тролчетата се нахвърлят на някоя статия, на някой автор или на Труд, значи авторът е „улучил ваксата“, статията е силна и Труд е читав вестник. Отрепки и помияри не са им противници, само с парите на сорос, с клеветнически заплювки, злоба и лъжливи постове не става.

 13. Либерална гозбица някаква може и да спретнат, ама избирателите няма да я ядат, либерализмът потъва в тинята на политинженерията и неотклонно се изражда в либералтроцкизъм с тоталитарен характер.

 14. Руският трубадур отново не отива по-далеч от крадеца, дето вика дръжте крадеца. Московската пропаганда не престава до настъпва тая мотика. Толкова й е нивото. Докторче, каква е задачата на БСП депутатите освен да са троянското магаре на Путин? Видяхме по пРезидента как стават нещата. Смешно е да сочиш другите, когато сам си далеч по-зле. Никой на е толкоз прост, че да ти вярва на смешния плач.

  1. време е да си вземеш хапчетата, шизи….

 15. Най-голямата политическа и морална скръб е някакво измислено докторче в русофилския парцал Труд

  1. ц. тролещите граждани на ценностите са още по-жалки….

 16. Защо Труд да е русофилски, че повечето коментари са на разни джендъри ли??? Ако доктора е представител на ДС, и пише за забогателите, червени, лилави, сюикрю…, и тем подобни подскачащи в тъмно, или небесно синьо, КАКВО МУ Е ЛОШОТО на ДС, може ли някой с по малък еврейски хонорар да отговори???

 17. Главнията характерен белег на троловете е, че им е наредено под всяка статия, в която не се прославят атлантизма, мултикултурността и трансджендъризма да постват очевадната простотия за вездъсъщите КГБ, Путинова Русия, ДС и БКП. Инак остават незаплатени и ненахранени.Ако поръчителите им схванат, че ползите от некадърното им тролене са нищожни, ще ги оставят гладни, обаче все така злобно съскащи срещу всяка нормалност. Сбърканяци, сър!

 18. Ей , тия тролове нямат ли почивен ден? Аман!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.