Политическият съвет на управляващата коалиция е утвърдил кандидатура за нов здравен министър

Депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще изготвят законодателни промени за отпадане на давността за престъпления при приватизационни сделки

Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър на здравеопазването. На днешното редовно заседание лидерите на партиите от коалицията разгледаха няколко възможни кандидатури, съобщиха от МС. Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018.

Политическият съвет на коалицията ще възложи на парламентарните групи на ГЕРБ и на „Обединени патриоти“ да формират екип от юристи, който да изготви правен анализ и да направи предложения за законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки.

По време на срещата беше обсъден и внесеният от кабинета проект на държавен бюджет за 2018 г. Политическият съвет на коалицията разгледа и промени в нормативната уредба, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите. Обсъдени бяха предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти. Разгледани бяха и предложения, свързани с преместваемите обекти по плажовете.

Политическият съвет на коалицията отчете, че реализирането на 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок. Лидерите на партиите в Политическия съвет се обединиха около извода, че коалиционното мнозинство е стабилно. Правителството и мнозинството в парламента изпълняват ангажиментите на страната, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика