Политически игри в 7/8 такт

“Има такъв народ” не искат експертен кабинет

На есенния хоризонт се отличава доминиращата фигура на президента

Като възможни партньори посочи “Демократична България” и “Изправи се бг! Мутри вън”. Политическата аритметиката обаче показва, че трите партии биха събрали не повече от 93-ма депутати.

Първият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на най-голямата партия в парламента ГЕРБ. При резултатите от вота, които вчера към 19 часа показваха, че ГЕРБ ще има 75 депутати, едва ли има формула по която да се състави правителство с мандата на тази партия при обструкциите от всички останали формации в НС.

Вторият мандат отива при втората политическа сила в парламента - “Има такъв народ”. По вероятно е Трифонов да върне мандата, отколкото да направи опит да сформира безпринципна коалиция.

Прогнозите на политическите наблюдатели са, че при предсрочни избори шоуменът би взел още повече гласове. Няма как да се сформира и правителство с трети проучвателен мандат, които президентът Румен Радев има право да връчи на партия по свой избор.

При това положение вотът от 4 април тръгва към поправителен, а на есенния хоризонт все по-ясно се отличава доминиращата фигура на президента Румен Радев.

При невъзможност да се състави правителство след връчването на три последователни мандата държавният глава ще разпусне 45-ото Народно събрание и ще управлява държавата до провеждане на нови парламентарни избори беше главния извод на политическите наблюдатели, които следиха изборите за “Труд”.

Тайсън кючек

Негър не съм, нито бияч
мис Калифорния даже не съм я виждал
само че знай тайсън съм аз
девет секунди брой си и питай защо

Припев
Седем-осем, и ще си паднала
седем-осем, и ще си легнала
седем-осем, лягай и брой си сама

Питай защо Тайсън съм аз
ама хвани се за нещо и здраво се дръж
хала съм аз, цяла ламя
ау
мед ще ми носиш когато сваля те веднъж

Припев:(2х)
Седем-осем, и ще си паднала
седем-осем, и ще си легнала
лягай и брой си сама.

Целебната сила на неравноделните тактове

Българските народни танци и песни съдържат неповторима магия. Те въздействат върху българите по начин, по който не може да повлияе дори йогата. Ръченицата например (в размери 7/8 или 7/16) има много важна функция - стимулира хипофизната жлеза, защото, когато я играем, cе отделя ендорфин, който е болкоуспокояващ и е 80 пъти по-силен от морфина.

Пайдушкото хоро (в размер 5/8) тонизира сърцето и лимфната система, също и зрението и помага при главоболие. То “работи” и в честотата на любовта.

Ганкиното хоро (в pазмер 11/16) лекува дебелото черво и хармонизира тимусната жлеза.

Елениното хоро (в размер 13/16) помага пpи пcиxически разстройства.

Дайчово, Черкезко, Варненско, Грънчарско - вcички те са в размер 9/8 и въздействат за единното съзнание.
Петруниното хоро (в размер 12/16) cтимyлиpа щитовидната жлеза, гърлото и извиква чувство на състрадание.

Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН: С ГЕРБ, ДПС, БСП коалиция няма да правим

Ние сме ясни какво гоним, каква подкрепа ни трябва и с кои. От там нататък другото е спекулация. С ГЕРБ, ДПС, БСП коалиция няма да правим. Това заяви зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов. “За нас е важно да знаем каква е разликата ни с първите и третите, за да имаме яснота как ще действаме оттук нататък”, каза още той. “Спокойно можем да кажем, че ГЕРБ няма да управляват в тази си схема, която си бяха разцъкали. Изборите направиха една много голяма крачка по посока на това българските граждани да си отвоюват, да си вземат обратно държавата”, посочи Тошко Йорданов. И заключи: “Една голяма част от съществуващия модел вече е в историята - Валери Симеонов, Веселин Марешки няма да са в парламента. Този модел свърши”.

Корнелия Нинова, лидер на БСП

Провалът и параноята

Параноята представлява патологично надценяване на собствения Аз-образ (представата на личността за себе си). Тя се разглежда като вид невроза, която се дължи на силно развито чувство за малоценност, съпроводено с гордост от постигнато. Този вид комплекс се свързва с това, че човек мечтае да участва в ситуации, в които той е най-добрият. Подобни действия разделят личността от реалните отношения. Параноикът е труден за разбиране. Преценките му са деформирани и изменени. От привидно мнимо спокойствие те бързо преминават в активно и се стремят да доминират над околните като се стремят да внушават своите оценки или мнения. Параноикът крие в себе си враждебност, но в същото време демонстрира омраза и в много случаи деспотизъм. Това е провокирано от патологичното надценяване над собствената личност.
Думата произлиза от гръцки език и означава лудост.

Васил Божков, лидер на “Българско лято: Ще искаме обявяване на изборите за недействителни

Бизнесменът Васил Божков благодари на всичките над 75 000 души, които са гласували за партията му “Българско лято”, но обяви, че от формацията няма да признаят изборите. “Благодаря на всички гласували за нас. Гласовете ви бяха откраднати. Не ни споменават, защото ги е страх единствено от нас”, съобщи Божков във фейсбук. “Не признаваме тези манипулации. Ще се борим докрай да спрем лъжата. Ще искаме обявяване на изборите за недействителни”, категоричен бе Васил Божков.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: Ако имате 5% не можете да говорите от името на народа

Мили мои опоненти, какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?! Чувам изказвания: “Важното е, че няма Борисов” - и без петел ще съмне! Но имате ли по-опитен от мен?! Някой, който да се е справил с 3 кризи - финансово-икономическа, миграционна криза или пандемията сега? Няма да се справите, нямате експертиза, трябва да се учите - ние имаме огромен потенциал! Аз ви предлагам мир - аз ви предлагам експертите, да направим за България до декември максималните усилия да тръгнем нагоре, тогава вече всичко е ясно.

Слушам, че тези по 4, 5 и 9% искали да правят нещо анти-ГЕРБ и анти-Борисов. Направете го, но само си спомнете какво стана с Орешарски.

Хайде да видим дали можем да се обединим в името на държавата. Досега казвате, че народът не ни иска, иска вас. Хубаво, но 5%, 4% и 9% - ние имаме 25%. Дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа.
Ако имате 5% не можете да говорите от името на народа. Казвахте, че народът не ни иска, но ние имаме 25%.

Деница Сачева, водач на листата на ГЕРБ в Добрич: Предстои да разберем кой какво влага в смисъла на думата „заедно“

В следващите дни предстои да разберем кой какво влага в смисъла на думата “заедно” и колко мисли за държавата и народа, а не за партията си. Въпреки предстоящите трудни разговори, за нас ще е важно вие, избирателите, да не се почувствате излъгани и развитието да не спира. Това е отговорното политическо поведение.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Избирателите гласуваха за промяна

Българските избиратели гласуваха за промяната на тези избори. Ние в ДПС също заложихме на промяната още при съставянето на листите ни, а и в кампанията. Така че нашата оценка е, че българските избиратели избраха промяната, гласуваха за промяна.

Ние от четири години говорим за необходимостта от нормалност в политиката и за възстановяване на демокрацията.

Ивайло Мирчев, Демократична България: Никакви безпринципни коалиции

Това, което обещахме преди изборите, това и ще изпълним. По никакъв начин няма да сме в коалиция с ГЕРБ, с ДПС, с БСП. Абсолютно нищо не се е променило в нашата позиция.

Ние се борим срещу модела на управление между ГЕРБ и ДПС и няма никаква опция да бъдем коалиционен партньор или да си сътрудничим с ГЕРБ, ДПС или БСП.

Ако не можем да реализираме конкретни 12 точки и да се обединят максимален брой партии около това, ще бъдем конструктивна опозиция на тези, които считат, че могат да съставят правителство в бъдещия парламент. Никакви безпринципни коалиции.

Арман Бабикян, “Изправи се! Мутри вън!”: Били сме свидетели на правителства на малцинството

Изпълнихме задачите си - не виждам вариант, в който Бойко Борисов да направи кабинет; патериците на Борисов са изблъскани; влязохме в парламента.

Сложността на сегашния парламент идва не от броя на партиите, които ще влязат в него, а от мъдростта те да намерят най-малкото общо кратно, върху което да стъпят, за да може България да се върне към законността, свободата, демокрацията.

Били сме свидетели на правителства на малцинството. При желание и при поставяне на националните интереси над личните е възможно...

Всеки трябва да направи избор - или да остане чист само в комфортното обкръжение на харесващите го и да не постигне реформи, или да се наложи да понесе имиджови щети, но да свърши работа.

Няма гаранция, че едни предсрочни избори ще възпроизведат друг резултат или по-лесен парламент, който да постигне консенсус за едно работещо реформаторско правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения