Полицаи и митничари прибраха 156 литра контрабандна ракия

Снимка: Архив

Три бидона с домашна скоросмъртница откриха служители на МВР в село край Лом при акция срещу нелегалната продажба на акцизни стоки, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Спецоперацията за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол започнала във вторник сутринта в крайдунавския район. Пазители на реда от група "Противодействие на икономическата престъпност” съвместно с полицаи от Районното управелние в Лом, Участък Брусарци и митнически инспектори извършили проверка в мазе и гараж, стопанисвани от 59-годишния Емил Т. в село Василовци.

При обиска са били намерени и иззети три пластмасови бидона със 156 литра дестилиран алкохол - безцветна течност с мирис на ракия. Питието нямало необходимите документи за произход, съхранение и търговия. Бидоните с ракия са иззети от митническите служители. По случая е образуван заявителски материал в Районното управление в Лом. Работата по изясняването на случая продължава.

В хода на същата операция укрити в магазин в Лом, собственост на 64 годишна жена, са намерени 49 кутии /980 къса/ цигари от марката "Muratti", без български акцизен бандерол. По случая е образувана преписка в полицията в Лом. Цигарите са иззети. На търговката е съставен акт за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Коментари

Задължително поле