Полицаи по морето ще ловят престъпници с електромобили

Полицаите в Царево и Лозенец вече ще ловят престъпници с електромобили. Два стана възможно, след като общината предостави на униформените два електромобила BMW i3, за курортните селища. Пилотният проект е част от стратегията за развитие на екопрактики на територията на общината, в която е предвидено и монтиране на електромобилни станции във всяко от съставните населени места.

Първата от електромобилните станции ще бъде ситуирана пред Районно управление – Царево и чрез нея двете нови придобивки ще бъдат зареждани. Електромобилите BMW i3 бяха предадени от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на ръководството на Районно управление - Царево в лицето на гл. инспектор Красимир Киров, в присъствието на Директора на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Новите придобивки са компактни, не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места. Батериите им имат мощно ускорение и възможност за бързо зареждане. Важно уточнение е, че двата автомобила не са хибриди, а изцяло електромобили, уточниха от ОД на МВР.

Коментари

Задължително поле