Полицаи преследваха над 300 км дрогиран шофьор (обзор)

Водачът е криминално проявен, повдигат му три обвинения

Полицейски патрули преследваха лек автомобил “Пежо” в продължение на над 300 км. Гонката, като в холивудски филм, започнала в 2,35 ч в Стара Загора и продължила през няколко села и градове в областта и в съседната пловдивска област.

29-годишният Васил С. от Стара Загора, който е бил зад волана, отказал да спре за полицейска проверка. Дори ударил колата на униформените. После подкарал лудо към село Калояновец, качил се на магистрала “Тракия” и поел към Пловдив. Изведнъж завил към Карлово, минал и през Казанлък. Малко след 5 часа пежото било спряно между селата Ягода и Ръжена. Полицаите опънали лента с шипове на шосето, гумите на колата-беглец се спукали и тя спряла. Двамата пътуващи – Денислав (23 г.) и Владимир (32 г.), са задържани на място. Шофьорът Васил успял да избяга, но няколко часа по-късно е арестуван край село Шаново. От направения тест е установено, че той е употребил метаамфетамин. Тестовете за алкохол и на тримата са отрицателни, съобщи директорът на ОДМВР-Стара Загора Стоян Стоянов.

32-годишният Владимир е криминално проявен и е задържан за притежание на наркотици. При претърсването на тримата екшън герои, както и в колата, дрога не е открита.

“Единствено можем да предполагаме, че заради употребата на наркотични вещества, не са спрели за полицейска проверка, защото затова се носи наказателна отговорност”, коментира старши комисар Стоянов.

Тримата са задържани за 24 часа. Предстои на водача на “Пежо”-то Васил, който е с чисто съдебно минало, да му бъдат повдигнати три обвинения, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

Коментари

Задължително поле