Полицай откаран в болница с насинено око след екшън в Столипиново

Полицай бе откаран за прегледи в пловдивска болница с насинено око, след като бе "бушониран" с юмрук от местен жител на ромския квартал "Столипиново" в града под тепетата в четвъртък около 11.30 часа.

unnamed-1

"Пострадалият полицай, който е от Шесто РУ на МВР, е с лека травма на лицето, след като 20-ина роми са оказали да се подчинят на разпореждане на органите на реда", съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Пловдив Анелия Влакхинова.

Екшънът се разиграл на последна спирка на автобусите с № 26 и 116 на бул. "Марица-юг", където полицаите се отзовали на сигнал за силна и шумна музика, подаден от жител на квартал "Столипиново". Празнуващите роми отказали да изпълнят полицейското разпореждане да намалят музиката в заведението за скара-бира на открито и скочили да се бият, а един от тях дори забил юмрук в лицето на един от униформените. Колегата му веднага повикал подкрепление от моторизираното звено "Сигма", с чието съдействие взривоопасната ситуация била овладяна, а най-буйните сред пияните роми начело с баш бабаита Асан били откарани в Шесто РУ на МВР, съобщиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право