Полицай от Стамболийски се отърва с условна присъда за вземане на подкуп

пари

Полицаят от РУ на МВР-Стамболийски Димитър Чумпов получи в сряда условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, след като Пловдивският окръжен съд го призна за виновен по част от обвиненията, повдигнати на служителя на реда от прокуратурата.

Подсъдимият Димитър Чумпов е признат за виновен в това, че през периода от 3 декември 2014 г. до 26 февруари 2015 г. е поискал и приел 3 подкупа в общ размер на 906,47 лв., за да прикрие контрабандистите на тютюн Димитър С. и Георги С. Разузнавачът от група "Криминална полиция" в РУ-Стамболийски взел най-напред 400 лв. подкуп, след това още 50 лв. и накрая - 2,428 кг нарязан тютюн без бандерол на стойност 456,47 лв. Именно тютюнът изял главата на Димитър Чумпов, след като полицаи от "Вътрешна сигурност" го открили в багажника на джипа му "Фолксваген Туаран" на 26 февруари 2015 г.

Димитър Чумпов е признат за невинен от Пловдивския окръжен съд по повдигнатите му обвинения за извършено престъпление чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение и за разгласяване на личните данни на петима души с криминални прояви на лицето Н.К. Тези сведения, които не са държавна тайна, но разгласяването им е забранено съгласно чл.22 ал. от Закона за МВР. Присъдата на Димитър Чумпов подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони