Полицай e счупил челюстта на младежa в "Кайт бар"

Полицай е счупил челюстта на 19-годишния студент от София на "Кайт бар". Това обяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Извършителят е служител на 4 РУ в Бургас, на 21 години, и е в системата на МВР от 2023 г. Към настоящия момент е в изпитателен срок и работи в патрулно-постовата дейност. 

„Служителят ще понесе цялата строгост на закона. Той е задържан за 24 часа. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата с искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение”, допълни Кангалджиев.

Първоначално е била получена оперативна информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от затвора в Дебелт. В хода на действията обаче тази версия не е била потвърдена. Тъй като била получена информация, че извършителят може да е служител на МВР, снимков материал от нападението е изпратен до групи между служители на силовото ведомство.

„На 6 юли е установено, че въпросният е служител на 4 Районно в Бургас. Междувременно е изискана цялата информация за всички охранители на фирмата, охранявала мероприятието”, допълни главният секретар на МВР.

Пострадалият обясни по БТВ, че са били в бар на събитие за Джулай морнинг. При влизането бутат декор и пица, след което охранител посяга на едно от момчетата.

„Аз отидох да видя какво се случва, още преди да съм се доближил, получих силен удар в лицето и падам на земята. Приятели ми казаха, че ми е разбита челюстта. Аз не усещах нищо заради адреналина“, обясни Владимир.

По-рано днес вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че се провеждат срещи с концесионери и охранители по плажовете по Черноморието, както и с фирмите по заведенията, за да им се даде направление да действат, както е редно и по закон, за да не се стига до крайности, затова, че някой си е сложил хавлията не където трябва.

"Това си е изцяло отговорност на самите концесионери, а когато става въпрос за престъпление, ще се намесваме ние", заяви Калин Стоянов.

Служителят на МВР е задържан за 24 часа. Ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право