Полицейски шефове от 5 области проведоха работна среща в Търново

 

Работна среща с ръководителите на пет областни дирекции на МВР проведоха главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски в сградата на дирекцията на полицията във Велико Търново.

Директорите на ОДМВР във Велико Търново, Русе, Плевен, Габрово и Ловеч представиха пред главния секретар доклади за дейността на ръководените от тях дирекции по отношение на повишаване на ефективността за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност.

По време на срещата бяха изведени няколко основни приоритета на дейност: противодействие на престъпленията против собствеността, контрабандата, незаконното разпространение и търговия с акцизни стоки (цигари, алкохол и горива) и разпространението на наркотични вещества.

Специално внимание бе обърнато на пътния травматизъм. Главен комисар Маринов акцентира върху необходимостта от повишаване на административно-наказателната дейност и подобряване на взаимоотношенията на МВР с другите институции, имащи отношение към проблема.

Той даде добра оценка за работата на петте областни дирекции на МВР. По думите му, са намерени правилните методи и подходи за противодействие на престъпността и те трябва да продължат да се изпълняват, но на още по-високи обороти.

След приключване на срещата, главен комисар Маринов и гл. комисар Терзийски връчиха на служители от сектор „Пътна полиция “ и Районното управление на полицията във Велико Търново ключовете от 9-те нови автомобила, предоставени на дирекцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право