Полицията в Есекс: Сред намерените тела има един тийнейджър

Телата на 39 души, сред които един тийнейджър, бяха открити в контейнер на ТИР в Грейс, графство Есекс, на около 29 км източно от Лондон. Полицията е пристигнала след сигнал от Спешна помощ около 01:40 часа сутринта местно време. ТИР-ът с труповете се е намирал в индустриалната зона "Уотърглейд Индастриъл Парк" в Грейс. Това съобщи полицията в Есекс.

Арестуваният 25-годишен шофьор е от Северна Ирландия и е пристигнал в събота 19 октомври от Холихед, голямо пристанище в Северен Уелс на Ирландско море, на около 160 км западно от Ливърпул.

"Това е трагичен инцидент, в който голям брой хора са загубили живота си. Разследваме какво се е случило. В момента идентифицираме жертвите, но предполагам, че това ще се окаже дълъг процес. Смятаме, че камионът е от България и е влязъл в страната през Холихед в събота, 19 октомври. Работим в тясно сътрудничество с нашите партньори в това разследване. Арестувахме шофьора на камиона във връзка с инцидента, той остава в полицията, докато продължават разпитите“, обясни шефът на местната полиция Андрю Маринър.

Достъпът до индустриалната зона е затворен.

Коментари

Задължително поле