Полицията в Североизтока тръгна на лов за ало измамници

Снимка: Архив

Четирима мъже са арестувани след масирани акции срещу телефонните измами, проведени в края на миналата седмица от служители на три областни дирекции на МВР в Североизточна България.

Първи в капана попаднал 57-годишен жител на добричкото с. Стефаново. Той участвал като помагач в 8 телефонни измами на територията на общините Варна, Добричка, Генерал Тошево, Балчик и Каварна, съобщиха от варненската полиция. Последният му и най-голям удар бил в Тервел преди седмица, когато в ролята на мним полицай мошеникът убедил 76-годишна жена първо да предаде 320 лв. и златни накити, а на следващия ден да изтегли 40 000 лв., уж за да съдейства за залавянето на опасна банда.

Мъжът с инициали В.В. има криминални регистрации и с решение на районният съд в Тервел е задържан под стража. Ще бъде съден за измами, за което законът предвижда от 1 до 8 г. лишаване от свобода. Същото обвинение е подвигнато на жител на община Провадия, задържан заедно с други двама мъже от град Ветово и с. Житница при съвместна операция на служители от дирекциите на МВР в Добрич, Русе и Варна.

Тримата арестувани са стари познайници на полицията. При обиски в домовете им били открити доказателства, че са участвали в ало измами. Тепърва разследването ще установява размера на щетите, които са нанесли и ролите им в престъпната схема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право