Полицията в Шумен с акция „Видими на пътя“ за първолаци

Снимка ОДМВР-Шумен

Първокласници от СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен бяха първите в понеделник, които получиха светлоотразителни аксесоари, които могат да се закачат на дрехи или раници. Те са под формата на жилетки с надпис „Видими на пътя“.

Инициативата е на ОДМВР-Шумен с подкрепата на местната фирма "Алкомет". Целта е да се заостри вниманието на водачите и да бъдат по–бдителни, когато видят деца. Светлоотразителните жилетки ще увеличат разстоянието, от което децата могат да бъдат забелязани на тъмно и на недобре осветени места, обясняват униформени.

Всички ученици в Шуменско, които прекрачват за първи път училищния праг, ще получат светлоотразителения аксесоар. Предстои полицейски служители да изнесат кратки беседи по пътна безопасност в училищата в града, по време на които първокласници ще получат подаръка.

От началото на годината до момента няма загинали деца в пътни инциденти В Шуменско. Ранени през първите седем месеца на годината са 13 деца на възраст до 17 години.

"Спокойната среда на живот е от изключително важно значение за всички жители на Шумен. Подкрепихме инициативата на областната дирекция на полицията, защото здравето и безопасността на децата са грижа на всички нас", каза Мая Блъскова ПР мениджър на "Алкомет" АД.

Коментари

Задължително поле