Полицията конфискува музиката на Исус във Вършец

Снимка: Архив

Служители на МВР прибраха музикална уредба на млад мъж от ромския квартал във Вършец, който подлудил цялата махала и околностите с буйни ритми.

Разправията на органите на реда с любителя на гръмовната музика започнала в сряда вечерта. При обход на циганския квартал „Изток” в курортния град към 21.10 часа екип на МВР бил разтърсен заедно с патрулката от мощни напеви, разнасящи се от улица”Четвърта”. Униформените се опитали да разговарят с надулия на макс уредбата си 24 годишен Исус Г., но той демонстративно се заключил в дома си и отказал да излезе. Чак на следващия ден полицаите спипали Исус и му съставили два акта и предупредителен протокол.

За да мирне махалата, пазителите на реда конфискувала музикалната техника на младия мъж и я предали с протокол в общинската управа. В четвъртък вечерта в квартал „Изток” във Вършец се разразил и масов бой, казаха от полицията.

На същата улица „Четвърта” половин час преди полунощ вероятно след гуляй С. Б. /28 г./, С. Б. /26 г./, К. Б. /56 г./, С. Б./36 г./ и К. Б./33 г./ се скарали и сбили. В мелето захвърчали дървета, камъни, бутилки и буркани, потрошени били прозорци и врати. Униформените задържали петимата побойници за 24 часа. Лекар установил, че въпреки зрелищната битка никой не е пострадал. По случая е образувана преписка.

Коментари

Задължително поле