Полицията разследва десетки измами на апаш, за да го вкара в затвора

Полицията в Монтана започна да събира десетки измами на опитен обирджия, за да докаже, че е опасен престъпник, който отнема пари от оскъдните пенсии на баби и дядовци. Апашът от месеци оплита в лъжи старците в района и ги кара да плащат за пратки, които никога никой не е поръчвал.

Последният разкрит удар на измамника е от края на миналия месец. Тогава 68-годишен жител на близкото до Монтана село Вирове бил уговорен от непознат мъж на автогарата в Монтана да предаде на кмета на селото пакет с автомобилни части, уж поръчани от управника. Непознатият поискал от пенсионера 30 лева за пратката, като го убедил, че после кметът ще му върне парите.

В селото обаче се оказало, че кметът не е поръчвал нищо, а в пакета има стари и негодни бушони. Полицаите установили, че измамата е дало на 45-годишния криминално проявен и осъждан Кирил С. Апашът от месеци прилъгва с номера „пратка за кмета” пенсионери и прибира от тях дребни суми от 20 до 80 лева. По същата схема са изгорели доста жители на селата Громшин, Мадан, Горно Белотинци.

„Сумите са малки, но измамите са много и общата щета е на сериозна стойност. Част от жертвите на измамника обаче не искат да свидетелстват срещу него – от срам или страх. Затова издирваме всички пострадалите да дадат показания, за да съберем достатъчно доказателства срещу апаша и той да не се спаси от затвора с оправданието, че щетите от престъпленията му са малки!”, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право