Полк. Иван Маламов пое ръководството на Националния военен университет

Досегашният ректор на военния ВУЗ бриг.ген.Пламен Богданов предаде длъжността със специален ритуал

Полк. Иван Маламов в сряда официално пое ръководството на Националния военен университет /НВУ/ "Васил Левски" във Велико Търново. До момента той е бил командир на 110-ти логичстичен полк в Пловдив.

Досегашният ректор на военния ВУЗ бриг.ген. Пламен Богданов предаде длъжността със специален ритуал. На церемонията присъстваха представители на Министерството на отбраната, кметове, ръководители на институции.

Зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков удостовери акта по предаването и приемането на длъжността.

"Пред ръководството на Националния военен университет предстоят две сериозни предизвикателства. Това са отделянето на авиационния факултет и обособяването му като самостоятелен университет и създаването на Единен център по военно обучение за доброволна служба на български граждани", обяви зам.-министър Величков.

"Този месец щяха да се навършат 34 г.служба, която съм изкарал в Българската армия- 30 години от тях във ВВС и 4 години в НВУ. И на двете места много неща не свършихме, и на двете места много неща изпълнихме, и на двете места много има неща за вършене. По време на службата си във ВВС и в НВУ съм изпълнявал различни по характер задачи. Работата в тези институции е кауза и двете работят за една кауза. През изминалите 4 г. НВУ постигна най-високата си институционална оценка. Увеличихме броя на курсантите, но не и на студентите. Това се дължи на обективни и на субективни причини. На въпросът ми защо нямаме повече студенти, от един от факултетите ми казаха: "Не знаехме, че можем да бъдем толкова смели".

Затова когато има инициативност, нека да се проявява и смелост", препоръча бриг.ген. Пламен Богданов. Той информира, че през 2015 г.курсантите в НВУ са били 740, а в момента са 710.

Полк. Иван Маламов пък заяви, че ще работи за продължаване на добрите традиции и за повишаване имиджа на Националния военен университет.

Бриг.ген. Богданов церемониално предаде знамето на НВУ на полк. Маламов.

Коментари

Задължително поле