На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Полк. Иван Маламов пое ръководството на Националния военен университет Досегашният ректор на военния ВУЗ бриг.ген.Пламен Богданов предаде длъжността със специален ритуал

Полк. Иван Маламов в сряда официално пое ръководството на Националния военен университет /НВУ/ „Васил Левски“ във Велико Търново. До момента той е бил командир на 110-ти логичстичен полк в Пловдив.

Досегашният ректор на военния ВУЗ бриг.ген. Пламен Богданов предаде длъжността със специален ритуал. На церемонията присъстваха представители на Министерството на отбраната, кметове, ръководители на институции.

Зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков удостовери акта по предаването и приемането на длъжността.

„Пред ръководството на Националния военен университет предстоят две сериозни предизвикателства. Това са отделянето на авиационния факултет и обособяването му като самостоятелен университет и създаването на Единен център по военно обучение за доброволна служба на български граждани“, обяви зам.-министър Величков.

„Този месец щяха да се навършат 34 г.служба, която съм изкарал в Българската армия- 30 години от тях във ВВС и 4 години в НВУ. И на двете места много неща не свършихме, и на двете места много неща изпълнихме, и на двете места много има неща за вършене. По време на службата си във ВВС и в НВУ съм изпълнявал различни по характер задачи. Работата в тези институции е кауза и двете работят за една кауза. През изминалите 4 г. НВУ постигна най-високата си институционална оценка. Увеличихме броя на курсантите, но не и на студентите. Това се дължи на обективни и на субективни причини. На въпросът ми защо нямаме повече студенти, от един от факултетите ми казаха: „Не знаехме, че можем да бъдем толкова смели“.

Затова когато има инициативност, нека да се проявява и смелост“, препоръча бриг.ген. Пламен Богданов. Той информира, че през 2015 г.курсантите в НВУ са били 740, а в момента са 710.

Полк. Иван Маламов пък заяви, че ще работи за продължаване на добрите традиции и за повишаване имиджа на Националния военен университет.

Бриг.ген. Богданов церемониално предаде знамето на НВУ на полк. Маламов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.