Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Шестима ранени при катастрофа на бензиностанция край Елин Пелин

Тома Белев се изгаври с еврейския народ „Екологът“ погазва и международни норми

Половината депутати на Марешки незаконни

Веселин Марешки

Двама от „Воля“ са учредители и на двете му партии, един се е писал два пъти във втората, още двама са били в първата

Прокуратурата може да оспори изборните резултати пред КС

Двама от избраните за депутати от „Воля“ са сред учредителите и на двете партии на Веселин Марешки. Още един от бъдещите народни представители на „Воля“ също е нарушил грубо закона, тъй като е вписан два пъти като основател партията. Други двама от 12-членната парламентарна група на Марешки също са двупартийци – те са сред учредителите на първата му партия „Национално движение за свобода и демокрация“ (НДСД). Отделно в част от партийните документи има и други очевидни фалшификации.

Това показа преглед и проверка на „Труд“ в декларациите за индивидуално членство на учредителите на НДСД и „Либерален алианс“ (прекръстена на „Воля“), копия на които вестникът получи от Софийския градски съд.

Като учредители на „Воля“ Гергана Желязкова Славова (вече Стефанова) и Теменуга Пенчева Върбанова са подписали декларации, че не членуват в друга партия, след като преди това са подписали същите декларации и като учредители на НДСД.

Освен това двете декларации на Гергана Славова (Стефанова) са със сходен подпис, но със съвсем различен почерк, въпреки че Законът за политическите партии повелява тези документи да са попълнени саморъчно. Тя е и първият председател на „Либерален алианс“ („Воля“) преди партията официално да оглави Марешки.

Пламен Трифонов Христов е попълнил две сходни декларации, но с различни дати, като учредител на „Воля“ и по този начин е преброен за двама.

Андон Димов Дончев е попълнил декларации като учредител на първата партия на Марешки – НДСД. Самият Марешки продължава да се води председател и на двете едновременно.

Прокуратурата вече проверява „Воля“ по сигнал на ЦИК след запитване на „Труд“. След като установи всички нарушения на закона, държавното обвинение може да поиска от градския съд анулиране на регистрацията на партията и да оспори резултатите от парламентарните избори пред Конституционния съд.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Ами, цацаратурата да не спи дълбок зимен сън, а да се раздвижи малко и да си свърши работата!!!!

 2. Нема страшно брато, че си плати и готово.Сега съдиите потриват ръце и смятат колко да искат.

 3. Ако се вдигнат цените в аптеките му, значи платил си е. 🙂

  1. И без да си плаща ще се вдигбнат. От къде мислиш се покрива планираната загуба при продажба на горива? Защо никой не огласява финансовия отчет на Марешки за 2016 година? Нека видим, какви данъци е платил за горивата, след като навсякъде твърди, че продава на печалба. Говори се, че всъщност тази печалба е загуба. При това в милиони. Марешки не печата пари, следователно ще покрие дефицита с печалбата /гарантирана от държавата/ от лекарствата. Тоест пак с нашите пари. Егати и алтруиста!!!!!

 4. Без лекарства се живее по добре с нашите уникални билки !!!
  А не с химия и физика !!!
  Първо да те разболяват ?!?…и след това да те въстановяват ?!?…
  Което винаги не могат !!!
  Преди 100 години така ли е било ?!?…
  Ако всички бяха здрави ?!?…каква професия щяха да практикуват лекарите ?!?…които учат да ллекуват ?!? А не да спекулират и хората да умират !!!
  Медицина може да запише всеки с 7,500 евро всеки дори без изпит ?!?… Познавам един от Берлин …който не беше на никакъв изпит и майка му го записа преди 2 години и дорив неговото училище не е учил биология дори !!!
  С фалшиви документи за биология и без той лично да ги внесе и да се запише чрез испит както му е редът ?!?…Robin Miluchev майка му го е записала катонгерманец ?!?…който се е отказал от немското гражданство за да стане германец ?!?.
  Ще разболява и лекува хора наивни ?! и болни дори … За да печели пари от касата дори е един ужас за законите в България !!!
  С пари здраве не се купува или мърсува !!!
  Ако това е в деисвителност така ?!?….какво трябва да се промени ?!?…като той и на сутрешни лекций не ходи ….защото нилога по рано не се буди преди 10 часа и майка му му пише задачите , а той и понятие си няма !!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.