Зрелищен арест на българин в Германия, застрелял сънародник с 14 куршума

Петима фенове на „Левски“ на срещата с Борисов, обявиха имената им

Кола се удари в стълб на столично кръстовище, един човек загина

Намаляха и птиците на язовир „Тича“

Решават за грипна ваканция в петък

Трима руски граждани с обвинения за отравянето на Емилиян Гебрев

Карлос Контрера след СОС: София няма проблем с водата. Не си играйте със страховете на хората!

Шестима са ранените при верижната катастрофа с трамваи (СНИМКИ)

Финансовото министерство предлага намаляване на държавните такси за хазартните оператори

Белият дом отбеляза 15-годишнината на Тръмп и Мелания с невиждана снимка

Фолксваген плаща глоба от 196,5 милиона долара

Правителството прие правила за извеждане от експлоатация и ликвидация на язовирни стени

Безводие тормози община Свищов заради чести аварии на калпав водопровод за 2 млн.лева Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев: Вода има, но тя не може да стигне до над 30 000 домакинства

Актрисата Силвия Петкова отбеляза 4 години брак с мъжа си

Запечатаха склад на италианец в Лом с незаконни отпадъци

Получени са 10 милиона евро от ЕС за бързо възстановяване на щетите от взрива в Хитрино

Снимка: Труд

10 милиона евро от Брюксел са получени за бързо възстановяване на щетите по местната инфраструктура от взрива в село Хитрино, предаде БНР. Най-бързият начин за усвояване на парите е изготвяне на целеви проекти по оперативната програма „Развитие на селските райони“.

Антон Аспарухов от Министерството на земеделието и храните съобщи, че кметът на Хитрино е заявил готовност подаването на проекти да започне от 16 януари догодина.

„Тези средства могат да бъдат използвани за пътища, улици, общински сгради също така, водопровод и канализация, както и за ремонти и реконструкция на училища, детски градини и като цяло тези десет милиона евро могат да обхванат почти всички видове малки по мащаби публична инфраструктура на територията на село Хитрино. Това е целеви прием специално за село Хитрино, който е по мярка седем, две инвестиции малки по мащаби инфраструктура, която е част от програмата за развитие на селските райони. По програмата се кандидатства с подготовка на проектно предложение и заявление за кандидатстване. По принцип по мярката имаме ограничение за брой проекти, но това ограничение специално за община Хитрино е паднало, тоест не го изискваме, дали сме пълна свобода на кмета и на ръководството на местната власт да насочат проектите към конкретните щети без да ги ограничаваме по никакъв начин.“

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.