Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов

Джок Полфрийман

Адвокатът на Джок Полфрийман Калин Ангелов е входирал молба до главния прокурор Иван Гешев с искане за възобновяване на делото, по което той бе подсъдим – за убийството на студента Андрей Монов.

Австралиецът бе осъден на 20 години затвор за престъплението, извършено в центъра на София.

Миналата година обаче той бе освободен от Софийския апелативен съд – 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание.

В средата на октомври м.г. Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци, а преди дни Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на главния прокурор за възобновяване на делото пред САС.

В молбата до Иван Гешев, която е входирана на 1 юни, се иска анализ на запис от камера, който според адвокат Ангелов е бил анализиран погрешно по време на съдебната фаза.

Джок Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана.

Освен това се изказват съмнения, че свидетелите – приятели на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.

Адвокат Калин Ангелов твърди, че Джок Полфрийман все още е в България и не е отпътувал за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която обаче текат процедури.

Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично в процеса.

Коментари

Задължително поле