Полша забрани влизането на автомобили с руска регистрация

Полша от днес започна да прилага забраната на Европейския съюз за влизане в страната на всички регистрирани в Русия леки автомобили - последната от поредицата санкции срещу Русия като наказание за войната ѝ срещу Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Съгласно решението на ЕС моторните превозни средства, регистрирани в Руската федерация, вече нямат право да влизат на територията на 27-членния блок. 

"Автомобил, регистриран в Русия, няма право да влиза в Полша", заяви полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински вчера, обявявайки забраната, която влезе в сила часове по-късно в полунощ, предаде БТА.

"Това е още един елемент от санкциите, наложени на Русия и нейните граждани във връзка с бруталната война в Украйна, поради факта, че руската държава днес представлява заплаха за международната сигурност", каза Камински.

Този ход идва само няколко дни, след като близките балтийски държави Литва, Латвия и Естония забраниха на автомобилите с руски регистрационни номера да влизат на тяхна територия - съвместен ход в съответствие с неотдавнашното тълкуване на санкциите на ЕС срещу Москва.

Полша и балтийските държави са сред най-яростните европейски критици на Русия и президента Владимир Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа