Поляк спечели колоездачната обиколка на България

Полякът Патрик Стош от отбора на "Востер АТС" спечели 67-о издание на колоездачната обиколка на България. В последния четвърти етап от Сливен до Бургас с дължина от 111 км спечели друг представител на Полша - Ноберт Банашек, който финишира първи след мощен финален спринт с време  2:23:46 часа. Втори в етапа остана неговият братовчед Алан Банашек и французинът Пиер Барбие, със същото време.

В генералното класиране Стош запази жълтата фланелка с общо време 11:47:34 часа. Топ 3 в обиколката допълниха Алесандро Барони от Италия на 6 секунди и Мигел Анхел Байестерос от Испания на 8 секунди.

"Това е много голям успех за мен. Чувствах се много добре в четирите етапа, формата ми беше отлична, а моят отбор се представи много силно. Ще се радвам догодина да се върна в България и да защитавам фланелката. Състезанието беше прекрасно организирано“, каза Стош след последния етап.

В рамките на състезанието Стош записа една етапна победа, триумфирайки във втория етап до Пловдив, както и две втори места. В последния четвърти ден полският състезател завърши девети, което се оказа достатъчно да триумфира с жълтата фланелка.

Най-добре представилият се българин е Лъчезар Ангелов, който завърши 31-и в  генералното класиране на 6:12 минути след победителя. В четвъртия етап най-напред от българите се класира Ясен Александров 12-и.

Коментари

Задължително поле