На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Помощ, крещят по телефона! Понякога те не осъзнават, че са непоносимо шумни

Усмивка или гневна забележка

В продължение на години бях бесен на шумните телефонни разговори в автобусите на градския транспорт. В главата си планирах различни ужасни сценарии, от това да напазарувам онлайн заглушители на сигнала, до пожелания на другия край на телефон да няма никой. Измъчвах се, отново и отново и през повечето време не от самия шумен разговор, а от разочароващата моя ярост към него. И един ден, неотдавна, нещо в главата ми прещрака. Една жена на горният етаж на автобуса крещеше в телефона си. Шефът й бил истински идиот, но тя го беше поставила на място, обясняваше тя на приятелката си. „Казах му, че ако продължава да настоява, той да заеме моето място“, каза тя. „Погледнах го много лошо и той веднага се върна в своя офис“.

От другата страна на пътеката преминах в рутинния си режим на пренаписване на нейната история в моята глава. „Искаш да ми кажеш, че ти е казал да положиш неплатен извънреден труд“ и ти каза: „О, благодаря, колко?“ мърморех си аз наум. Изпратих й наум няколко смъртоносни закани към нейната задна част на главата, но те нямаха никакъв ефект. Жената си седеше спокойно, без да обръща внимание на околните. Бях в ада и нямах автоматични оръжия. И тогава мъглата в главата ми се изчисти. Приближих се до нейната седалка, усмихнах се и й казах: „Извинете ме, но така няма да повлияете на това.“ Ефектът беше незабавен и изключителен. „О, да, много съжалявам“, каза тя, и ми се усмихна помирително. Намали силно гласа си и скоро след това приключи своя разговор. Появи се обаче следващият проблем – чувствах се виновна, че бях съсипала

деня й. И все още се чувствам така.

(Превод за „Труд“ Павел Павлов)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Някой в състояние ли е да разкодира парадоксалната мисъл на този английски джендър? Аз не успях. Освен ако има нещо свръхдълбоко, което остава скрито за мен !?

  2. Изключително малоумно четиво, написано от някой на кило абсент или дрога

  3. Да, опасявам се обаче след този кометар, че за Вас на този свят има много още скрити неща. Продължавайте да опитвате, човешко е.

    1. Бих Ви помолил най-учтиво, да ми разтълкувате смисъла на тази публикация. Защото от коментара Ви се разбира, че светкавично вниквате в дебрите на човешката мисъл, нещо недостижимо за простосмъртни, като мен. Вярно, прав сте че има доста скрити за мен неща в този свят, но аз не се притеснявам да го призная. Мисля че не съм сгрешил с моя коментар, дори с това че нарекох автора джендър, просто защото започва разказа си в мъжки род, а го завършва в женски, но очевидно Вие сте на обратното мнение. Колкото до английския мисловен свят, споменат от „хамалин“, мисля че г-н „хамалин“ разсъждава с понятия от миналото, когато наистина е имало свеж английски хумор. Днес, когато в самата Англия няма англичани, а е сбирщина от всякакви екземпляри, да се говори за чист английски хумор, ми се струва пресилено.

  4. първосигналното bg колективно мислене е нъ милион мили отъ английския мисловен свят (вижте английския хумор и сравнете съ и бългърския):тъка сме зъ сичко и немъ ништу чудно че си оставъме сееелене които си въобръзявът чи съ европейци:(keep calm and carry on)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.