Ремонтират още две гимназии във Варна Вече са обновени седем училища, три детски градини и две професионални гимназии по ОП"Региони в растеж"

Рибарите кътат чернокоп за Никулден

Арестуваха двама души, ограбили 12-годишно дете в Бургас

Тръмп обяви срещата си с Ердоган за „чудесна”

Съдии си правят отвод по дело “Къща за гости” Забуксува процесът срещу бившия зам.-министър Александър Манолев

Премиерът Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха

Земетресение от 7,4 по Рихтер удари Индонезия, има опасност от цунами

Ангел Джамбазки: Зелени организации са внесли петиция в ЕП за спиране на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле

Минималната пенсия става 250 лева от юли (обзор) Първият ден от болничния няма да се плаща на работника

ЕП не одобри кандидата за еврокомисар на Унгария

Безработицата намаля до рекордно ниво Заетостта нарасна до 76,3% за населението на 20-64 г.

България е в топ 3 в ЕС по ръст на икономиката Премиерът: безработица спада до 3,7%

Ямболия посече с брадва 35-годишна жена (обзор)

Складовете за горива с камери за наблюдение Признават разходите за ремонт на пътища

Министър Теменужка Петкова: Избираме фирмите за АЕЦ „Белене” до края на месеца (обзор)

Помощ от посланици за касовите бележки Българската петролна и газова асоциация иска среща с Борисов

Изписването на покупната цена върху касовите бележки на бензиностанциите няма да даде обективна информация на потребителите.

Изписването на покупната цена нарушава правилата за лоялна конкуренция

Потребителите няма да виждат печалбата

Проблемите, свързани с новите изисквания за касовите бележки от бензиностанции, бяха представени пред посланици и представители на посолствата на Великобритания, Австрия, Нидерландия, Румъния и Гърция в България. Срещата между посланиците и Управителния съвет на Българската петролна и газова асоциация се проведе по инициатива на асоциацията, а домакин на срещата беше представителството на Европейската комисия в България.

На срещата членовете на БПГА информираха представителите на дипломатическите мисии за опасенията си във връзка с влизането в сила от 1 октомври на текстове от Наредба Н-18 и негативните последствия от това. Според Наредбата от тази дата на касовите бележки от бензиностанциите трябва да се добави нов ред с “покупната цена” на горивото.

Според БПГА подобно изискване противоречи на основополагащите принципи на ЕС, както и на правилата за лоялна конкуренция. Покупната цена е търговска тайна, гарантирана от международното и националното право. Осветляването на подобна информация би могло да доведе до изкривяване на конкуренцията между търговските оператори, което не е в полза нито на потребителите, нито на търговците и като цяло – на българската икономика, посочват от БПГА.

Въвеждането на подобно правило би засегнало не само националния пазар, но и търговия с горива в ЕС, тъй като множество европейски фирми извършват доставки на територията на страната.

Обявяването на покупната цена не носи обективна информация за потребителите, тъй като в нея не са включени редица разходи на компаниите, като например съхраняване на държавни резерви, разходи по експлоатация, логистични и маркетингови разходи.

БПГА информира посланиците, че вече е потърсила среща с премиера Бойко Борисов, за да изложи опасенията си във връзка с влизането в сила на този текст от Наредба Н-18.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.