Поптодорова за инцидента във Варшава: Случаят е нелеп, платих си глобата

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова направи коментар по случая на летището във Варшава, където според полски медии тази сутрин е била задържана за кражба на козметика от безмитен магазин.

Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем на майка ми, която е на 90 години, обясни Поптодорова пред БТА.

"За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по-­тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах", разказа тя.

Според Поптодорова, в този момент са се появили двама служители, които я отделили встрани за разговор. "Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи", посочи тя.

"Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си", каза още тя.

Коментари

Задължително поле