Пореден фалстарт на скандалните дела „Чапанов“ и „Червеите“ в Търново

В храма на Темида във Велико Търново отново не можаха да тръгнат две от скандалните дела. За трети път пред Районния съд в старата столица трябваше да застане строителният фараон Христо Чапанов. Той е обвинен в измама на близо стотина новодомци с 2,5 млн. лв.

През април тази година прокуратурата внесе за трети път обвинителен акт срещу него след като назад в годините той веднъж бе осъден, но после присъдата от 6 г.отменена.

Аферата започна преди 10 г. в старата столица. Сега Чапанов бил в болница,за което на съда бил представен болничен лист. Болен се оказал и адвокатът му,а делото е отложено за 15 юли.

Също поради болест на адвоката на близнаците от Павликени Станчо и Илия Славчеви ход на процеса срещу тях в Окръжния съд не е даден. Дело, известно като „ Червеите“, за грабеж с опит за убийство на Айдън Юсеинов, Карамфил Бижев и Альоша Атев започна отначало след като ефективната присъда от общо 11 г. затвор за двамата бе отменена от Апелативния съд и процесът върна за ново съдебно следствие.

Коментари

Задължително поле