Порой и градушка удариха Варна

Обилните валежи наводниха новия булевард "В.Левски", улици и подлези

Варна беше залята от порой във вторник около 20 часа. В някои райони на града падна и градушка, от която улиците побеляха и хората се поздравяваха с Коледа по никое време. В резултат на проливния дъжд беше подкопан и прекършен стълб от уличното осветление в близост до кръговото на новия булевард "Васил Левски". По него и в подлезите на града текнаха буквално реки. Това взриви недоволство в социалните мрежи най-вече срещу качеството на строителните работи по булеварда.

Движението по него беше пуснато срещу Великден преди да влезе официално в експлоатация и да има акт 16, заради наплива на румънски туристи за празниците по морето у нас. Лично премиерът Бойко Борисов тества тогава новото трасе. Преди седмица започна поставянето на отводнителни шахти на булеварда.

Кметът Иван Портних провери ситуацията след проливния дъжд и градушката и написа във ФБ за установените нередности. Той посочи, че наводнението е причинено и от запушени шахти от свлечени земни маси, останали непочистени от строителния период и увери, че всеки конкретен проблем с трасето ще бъде отстранен. По данни на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" само за първите десет минути от пороя са получени седем сигнала за наводнение, а един автомобил е бил изтеглен от критична точка в центъра на града.

Пороят показа дефектите на новия булевард, за да бъдат отстранени преди официално да бъде въведен в експлоатация, коментира областният управител Стоян Пасев. Според него най-пострадалото от градушката в региона е село Юнец, община Долни чифлик. Пожарникари разчиствали през нощта огромна кална маса, блокирала пътя за село Михалич, община Вълчи дол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони