Поскъпват токът, парното и природният газ (ОБЗОР)

От днешния 1 юли се увеличават цените на тока, парното и природния газ за битовите потребители, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

На свое заседание днес тя утвърди промените.

Цената на електроенергията се увеличава средно с 1,5%. За абонатите на ЧЕЗ (CEZ) повишението ще е 2%, за тези на И Ви Ен (EVN) – с 1,7 процента, a за абонатите на „Енерго про” – с 0,41 процента.

Цената на природния газ за третото тримесечие на годината за битовите потребители се повишава с 1%.

Цената на топлинната енергия се променя различно при различните топлофикационни дружества, според използвания енергиен ресурс.

За дружествата, които работят с природен газ, увеличението е с около 2%. Малко по-високо е повишението за четирите дружества, които използват въглища.

Осреднено за всички топлофикации – на природен газ и на въглища, увеличението е 3%,обяви председателят на КЕВР Иван Иванов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Монополите ще си правят това което си искат и това е факт. Велики партийни велможи ви лъжат за какво ли не само че
  1. така не се оправя демографски проблем и напротив
  2. Борба значи да се направи вс. възможно – да се изгонят от държавата – има начин със законови промени
  3. това не са инвеститори а посредници . Те ток не ПРОИЗВЕЖДАТ –
  4. Радвам се че държавата намалява поголовно и това е прекрасно.
  Тази партийна персона оглавяваща ДКЕВР е нечие поставено лице и цял живот е бил слуга и това е факт. Докато се назначават такива персони – оправия няма.
  Ако имате възможност – НАПУСКАЙТЕ ДЪРЖАВАТА и я оставете на циганите

 2. Много се радвам. Къде си бе Сидеров, к’опелдак? Защо изгонихте Магдалена Ташева, защо го няма Еленко Божков? ТЪПАЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НИ УПРАВЛЯВАТ. Няма вече такава държава – България. Да се изнасят всички които могат. Такива проекти засрахте. Ако бяхте мъже всички които ни управлявахте, а не п’утки с лиглин между краката да сме енергиен център в Источна Европа. Нека умира България, но и вие и вашите деца и внуци да са там, да ви е’ба майката. ОМРАЗАТА МИ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМА ПРЕДЕЛ. НЕНАВИЖДАМ ВИ ОРГАНИЧЕСКИ!!!!!!!!!!!!!!

 3. Това е повече от гавра с България и Българите. Не е ли второ или трето поишаване на енергията и консумативите за година 2017? когато в другите държави тези увеличения се правят един път на няколко години. И при сегашните невроятно високи цени на тока, парно хората не могат да ги плащат, а какво ще стане с новите покачвания..Знаем заплатите/пенсиите какви са и с колко се покачват на година. Вече няколко наши познати са с изключен ток за невъзможност да плащат непосилните цени и това са болни хора, пенсионери, ниско платени професии…Абсолютно съгласни със Среден Пръст..но такова е масовото настроение между българския народ. Разговаяхме и разговаряме с много хора от различни градове и села, различни възрасти и професии – всички са изключително НЕДОВОЛНИ и искат промени…Не чухме един човек да харесва политиханците и сегашната система на алчни монополисти, разните мафии, мутро$$$мени и подобна паплач. Колко ще търпим помията да ни унищожава драги сънародници и да се срамуваме пред деца и внуци, за това, което става в България?
  Поздрави от Княжево. Скоро се върнахме от Сандански, Огняново и други селища по нашия край..Много имаме да пишем..Още, скоро видяхме сечене на здрави борчета на Витоша над красива Владая. Пишеше, че тази част на Витоша била собственост на физически и юридически лица и го наричаха ‘обект за добив на дървесина в горските територии – собственост на физически и юридически лица. позволителното а сеч е било издадено на лесовъда инж. Цветан Динев и изпълнител на сечта е “Бул-лес“ ЕООД..Някой да знае как дали тази сеч наречена пробирка (отгледна, санитарна, възобновителна, техническа) не е прикритие за вандалска сеч на здрави борчета? Мутрите имат нужда от парета, политиханците също…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.