Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

Пазачи с бухалки 2 часа удряли крадла (обзор)

Търновски ученици дариха препис на Паисиевата история на Регионалната библиотека

Поскъпва двойно разходката в зоопарка на Варна Входът за най-малките остава безплатен

Входът за едно от любимите и най-посещаваните места във Варна-зоопарка, поскъпва двойно. Но остава безплатен за малчуганите до 3 години, според предложението, което е внесъл в Общинския съвет на града кметът Иван Портних.
Билетът за деца от 3 до 7 години, който е 50 ст. трябва да стане левче, този за учащи и пенсионери ще се вдигне от 1 лв. на 2 лв., а таксата от 1.50 лв. за възрастни ще стане 3 лв.

Кметът предлага още да бъде въведен пакетен билет за семейство с деца до 18 г. на стойност 6 лв., груповите посещения на ученици и пенсионери над 15 лица да струват 1 лв., а контактната зона за безопасно общуване с животните от 10 минути да се таксува с 2 лв.

„За да изпълнява основните си функции – опазване на генофонда на дивите животни, повишаване на екологичното образование, възпитание в уважение към природата и любов към животните и за нормално функциониране на ОП „Зоопарк-СЦ“ – Варна, е необходимо да бъдат приети нови цени“, пише кметът. Той припомня, че цените за вход в зоопарка не са вдигани от 1 октомври 2012. Предложението ще бъде разгледано на предстоящото заседание на ОбС.
Сред предстоящите големи проекти за над 80 млн. лева на община Варна е и реконструкция и модернизация на зоопарка.Стойността на проекта е 1.2 млн.лева с ДДС, които ще бъдат осигурени чрез заем. Парите са предвидени за строителство на нова входна зона, на павилиони за напитки, сувенири и лакомства за обитателите му. Строеният през 1961 г. зоопарк е едно от най-атрактивните места с над 150 000 посещения на година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.