ООН прати 90 тона помощи на Венецуела

2000 починали от Covid-19 за пореден ден в САЩ

Доклад: Пандемията може да тласне към бедност над половин милиард души

Започва масовото тестване за Covid-19 в Банско

Премиерът и Светия синод обсъждат мерките за предстоящите празници

Тръмп: Борис Джонсън изглежда е по-добре

Ето какво ще е времето днес

Легендарният Божидар Искренов ексклузивно пред „Труд“ от Вашингтон: Най-големият бич за хората са страхът и паниката

Близнаците ще се разочароват от колега, Стрелците с небивал успех на работното място – Дневният хороскоп на Алена

На 9 април 2020 да почерпят

Делфини плуват в Перловската река

Лична вражда обезглави Българската банка за развитие Кръгът „Капитал“ отмъсти на Стоян Мавродиев

Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Поскъпва двойно разходката в зоопарка на Варна Входът за най-малките остава безплатен

Входът за едно от любимите и най-посещаваните места във Варна-зоопарка, поскъпва двойно. Но остава безплатен за малчуганите до 3 години, според предложението, което е внесъл в Общинския съвет на града кметът Иван Портних.
Билетът за деца от 3 до 7 години, който е 50 ст. трябва да стане левче, този за учащи и пенсионери ще се вдигне от 1 лв. на 2 лв., а таксата от 1.50 лв. за възрастни ще стане 3 лв.

Кметът предлага още да бъде въведен пакетен билет за семейство с деца до 18 г. на стойност 6 лв., груповите посещения на ученици и пенсионери над 15 лица да струват 1 лв., а контактната зона за безопасно общуване с животните от 10 минути да се таксува с 2 лв.

„За да изпълнява основните си функции – опазване на генофонда на дивите животни, повишаване на екологичното образование, възпитание в уважение към природата и любов към животните и за нормално функциониране на ОП „Зоопарк-СЦ“ – Варна, е необходимо да бъдат приети нови цени“, пише кметът. Той припомня, че цените за вход в зоопарка не са вдигани от 1 октомври 2012. Предложението ще бъде разгледано на предстоящото заседание на ОбС.
Сред предстоящите големи проекти за над 80 млн. лева на община Варна е и реконструкция и модернизация на зоопарка.Стойността на проекта е 1.2 млн.лева с ДДС, които ще бъдат осигурени чрез заем. Парите са предвидени за строителство на нова входна зона, на павилиони за напитки, сувенири и лакомства за обитателите му. Строеният през 1961 г. зоопарк е едно от най-атрактивните места с над 150 000 посещения на година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.