Посланикът на Белгия очарован от фестивала Arbanassi summer music и взе билети за догодина

На втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика Arbanassi summer music присъства Посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан.

Дипломатът беше със сина си, на частно посещение във Велико Търново и в архитектурния резерват Арбанаси, но въпреки това е участвал и в работна среща. Той предварително се е информирал за фестивала от платформата на“Европа на фестивалите – фестивалите на Европа“/ EFFE/. Знае, че това е един от 100-те най-добри музикални фестивали в Европа и е особено горд с този факт.

Посланикът е поел ангажимент да предприеме срещи и да проведе разговори, за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България.

Франсоа Бонтан е останал очарован и пленен от бароковата музиката , която звучи по време на феста в средновековната църква и е настоял от сега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 г.

Посланикът е акредитиран в България от скоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е бил възхитен и много приятно изненадана и искрено впечатлен от богатство, което имаме.

През втората вечер на Arbanassi summer music звуча музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала бе изпълнена барокова музика. Публиката бе два пъти повече от предвидените места и заради това са бяха поставени допълнителни столове и в галерията на средновековния храм „Рождество Христово”.Сред публиката е присъстваха слушатели и зрители от 9 държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони