Посланикът на САЩ на гости при кмета на Перник

Кметът на Перник Вяра Церовска прие в кабинета си посланикът на САЩ Ерик Рубин и гостуващата за първи път в града делегация от Чикаго. Гостите са в Перник по повод провеждащият се тук 28-и Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва". Те са от предградието Елк Гроув, в което живеят най-много българи и с което Перник подписа споразумение за приятелство и сътрудничество.

Патън Федър-член на Градски съвет и Чарлс Уолш - директор на полицията, споделиха, че тук, в Перник, за първи път виждат такава удивителна атмосфера и заявиха свето желание през лятото отново да дойдат заедно със семействата си.

Кметът отправи покана към тях за участие в празника, който общината подготвя по случай 100-годишнината от създаването на ФК "Миньор".

Трети ден Перник пулсира в ритъма на Сурва. На площад "Кракра" продължават състезателните дефилета. Звънци и чанове огласят града. И днес много гости от близо и далеч са в сърцето на Сурва, за да гледат играта на сурвакари и кукери, да се докоснат до маските, да се снимат с тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони