Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 22 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 22.11.2019

На 22 ноември 2019 да почерпят

Защо говорим и ходим насън

Нетаняху отрече обвиненията в корупция Израелският премиер заяви, че делото срещу него е равносилно на преврат

Търговската война на САЩ с Китай е пред въоръжен конфликт Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър

Сърбия и Русия в шпионска афера (обзор) Представител на Белград замеси и България

България поиска сътрудничество с всички европейски държави във връзка с борбата с трафика на културни ценности

„Грами”-тата прекалиха с политкоректността Номиниран е първият чернокож гей с №1 песен в САЩ

Отвлякоха инвалид без крака, за да проси в Европа Интерпол издирва Мариус Петков

Близо 5000 души са загинали заради морбили в Конго

17 години затвор за Черната вдовица от Бургас (обзор)

Отрова за мишки убила Стефан (обзор) Майката: Не приемам твърденията, на трите ми деца нямаше нищо

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 22 ноември 2019

Майки на деца с увреждания на протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

Посланикът на Япония: Велико Търново е сред водещите български градове и най-прекрасният от тях

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов в сряда се срещна с посланика на Япония у нас Шиничи Яманака. Градоначалникът представи много добрите възможности и потенциал, които старата столица и регионът предоставят за съвместно сътрудничество както в областта на бизнеса, така и в сферите на културата, изкуствата, образованието и опазване, съхраняване и експониране на културно- историческото наследство.

Специално място в разговорите бе отделено на добрите социално- икономически показатели на общината – засилен и нарастващ инвестиционен интерес, нови работни места, нива на безработицата, които са в пъти по-ниски от средните за страната, стратегическо географско положение, добра транспортна и комуникационна инфраструктура, добре образовани и квалифицирани специалисти.

Даниел Панов отправи предложение за още по-активно партньорство с посолството на Япония. За участие в културните събития в общината – фестивали, концерти, артистични проекти, в Международното изложение „Културен туризъм Велико Търново“ апелира Даниел Панов.

Като илюстрация на ключовото значение, което има туризмът и особено културният туризъм за града и региона г-н Панов посочи, че през 2016-та година ръстът на туристическият поток към общината е над 13 %. Близо 1 милион са туристите, посетили общината през изминалата година. Над 147 000 са туристите само от круизните пътувания по река Дунав, които посещават и Велико Търново. Всяка година се увеличават и японските туристи, които идват в Старата столица.

„За един ден няма да успеете да видите дори част от нещата, които непременно трябва да видите във Велико Търново“- заяви кметът. В отговор Посланикът преразгледа плановете си, не устоя на предложението да види тази вечер уникалният Аудио-визуален спектакъл „Царевград – звук и светлина“ и удължи престоят си в Старата столица до утре.

Негово Превъзходителство Шиничи Яманака заяви , че е изключително силно впечатлен от всичко, което е видял и почувствал във Велико Търново.

„Градът ви е сред водещите в България, заедно със София, Пловдив, Варна и несъмнено е най-красивият и очарователен град“-заяви Посланикът.

Посланикът е на първото си посещение в Старата столица по време на шестият месец от началото на своят мандат на дипломатическата си мисия в България. Той говори за добрите партньорски отношения на Посолството на Япония с Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ и го .посочи като един от най-добрите центрове в България за разпространение на японският език, култура и традиции.
Дипломатът потвърди, че Велико Търново е изключително популярна и желана дестинация в Европа за практически всички японски туристи, като практически всички включват Старата столица в маршрутите си на Старият континент.

Посланикът показа завидни познания в областта на българските традиции и фолклор. Още в началото на разговори той помоли да остави върху дърво мартеницата си, защото вече е видял щъркел. Господин Панов запозна посланика с традицията на великотърновци и гостите на града да поставят мартениците си върху магнолията в зелената площ пред Централна поща. Посланикът, придружен от съпругата си и служител на посолството постави мартеницата си върху дървото.

В края на разговора Даниел Панов изтъкна, че очаква реализирането на проекти от стратегическата инфраструктура на страната, като автомагистрала „Хемус“ и скоростният път „Русе – Велико Търново – Свиленград“ да направят Старата столица още по-атрактивно и желано място за всички инвеститори.
От името на НСОРБ Даниел Панов , че всички кметове на общини се надяват и очакват след парламентарните избори да бъде съставено стабилно и работещо правителство за да бъдат продължени успешните правителствени политики, както на държавно, така и не общинско ниво.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.