Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж

Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на Джулиан Асандж, основателя на Уикилийкс, след като в сайта бяха публикувани откраднати поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, информира БНР.

Въпросните имейли са злепоставящи предизборната кампания на Хилъри Клинтън, предадоха ДПА и Ройтерс. Интернет комуникацията на Асандж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон, е прекъсната по нареждане на еквадорското правителство, съобщи от своя страна Уикилийкс.

В отговор на въпрос дали това е част от усилията на САЩ да отмъстят на Русия заради предположенията, че тя стои зад хакерските атаки и кражбата на електронна кореспонденция на Демократическата партия, говорителят на Белия дом заяви: "Не съм в състояние да потвърдя дали това е вярно или не, защото не мога да потвърждавам или отричам каквито и да е класифицирани операции на Съединените американски щати."

Той обаче добави, че президентът Барак Обама обмисля каква да бъде реакцията на хакерските атаки. Правителството на САЩ заяви, че е възможно зад неотдавнашните пробиви в електронните пощи на американски политически организации да стоят представители на руското правителство на най-високо равнище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа