Посолството на САЩ посреща делегация от 15 водещи американски компании

Посолството на САЩ в София има удоволствието да посрещне делегация от 15 водещи американски компании в България на 1 и 2 ноември. Делегацията ще участва в редица правителствени и бизнес инициативи на високо ниво, съобщиха от дипломатическата мисия.

Посещението, организирано от Американo-централноевропейската бизнес асоциация (ACEBA) и Министерството на търговията на САЩ, представлява най-мащабната търговска и инвестиционна делегация в България за последните години. Делегацията включва американски компании от секторите на здравеопазването, информационните и комуникационни технологии, киберсигурността, земеделието, отбраната и финансовите услуги. Те ще се срещнат с високопоставени представители на българското правителство, както и с лидери от частния сектор, за да обсъдят възможностите
 за повишаване на търговския и инвестиционен обмен между Съединените щати и България.

Двустранната търговия между Съединените щати и България възлиза на повече от 2 милиарда долара годишно и Посолството на САЩ е ангажирано с разрастването на нашите двустранни търговски отношения, за да допринесе за една по-здравословна, по-сигурна и просперираща среда в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции