Поставиха 725 нови контейнери в половин Шумен

Завърши поставянето на 725 нови контейнери за битови отпадъци в Шумен. Те се доставят от общинското предприятие „Чистота“, което се грижи за хигиенизиране на половината от територията на града.

725-те съдове бяха закупени от общината през миналата година след обявена обществена поръчка и прецизно обследване на качествата им. Те са тип „бобър“ с педал и са значително по-удобни за обслужване. От общинската администрация призоваха гражданите да се стремят да пазят новите съдове и да не изхвърлят в тях гореща пепел, която може да ги увреди.

Общинското предприятие пое сметосъбирането в северния район на Шумен и в близките квартали „Макак“ и „Мътница“ през юли миналата година. Ангажимент на предприятието е да поддържа чистотата на местата за обществено ползване – улици, автобусни спирки, алеи и тротоарни площи, детски и спортни площадки, Градската градина и централната пешеходна зона, както и да почиства локални и нерегламентирани замърсявания. Поетапно, с разрастване на дейността, се очаква общинската "Чистота" да поеме поддържането и на южната част на града.

Коментари

Задължително поле