Поставят култовата комедия “Ирония на съдбата“ във видинския театър

Култовата съветска комедия от средата на седемдесетте години “Ирония на съдбата“ ще бъде поставена за първи път на театрална сцена у нас в залата на обновения драматичен театър “Вида“ във Видин. Премиерата е тази вечер, а представлението ще се играе и в тетър “София“ в столицата. 

Филмът "Ирония на съдбата", който беше излъчен за първи път по съветската телевизия на 31 декември 1975 година, и до днес неизменно влиза в тв програмите на този празник. Романтичната история бе режисиран от корифея на руската комедия Елдар Рязанов, създал не един и два шедьовъра на руското кино, припомня директорът на видинската трупа Дейвид Славчев, който е и сред изпълнител на една от ролите. 

Режисьор на спектакъла е Надя Асенова, а сценографията и костюмите са на Кънчо Касабов. Музиката и текстът на песните за спектакъла са от композитора и текстописец Вида Пиронкова. Оркестрацията за симфоничен оркестър е на главния диригент на русенската опера и на операта в Стара Загора Димитър Косев. Изпълнението на музиката е на Симфониета Видин. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини