Потвърдиха ареста на мъж, задържан с 55 килограма наркотик

Апелативен съд – Бургас остави в ареста Николай Д., като потвърди законосъобразността на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Николай Д. от град Омуртаг е обвинен за извършени, в условията на съвкупност, две умишлени престъпления - за това, че на 30.06.2019 г. в гр. Бургас, на кръгово кръстовище между бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Транспортна“, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение в товарен микробус „Мерцедес Вито“ наркотични вещества, а именно: 110 бр. пакета хероин, с общо тегло около 55 кг., като наркотичните вещества са в особено големи размери. Второто обвинение срещу него е и за това, че е управлявал микробуса след употреба на метамфетамин.

Първото престъпление се наказва с „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 00 лева до 100 000 лева, а за второто законът е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и с глоба от 500 до 1500 лева, казаха магистратите.

Николай Д. е с мярка да неотклонение “задържане под стража“ от 01.07.2019 година. На 17.10.2019 година Окръжен съд – Бургас е оставил без уважение искането му за по–лека мярка. Определението на първата инстанция Николай Д. обжалва пред Апелативен съд – Бургас. Въззивният състав намира, че към момента не е налице промяна в обстоятелствата на досъдебното производство, която да налага изменение на мярката за процесуална принуда.

Коментари

Задължително поле