Почетна рота посрещна Борисов пред парламента на Босна и Херцеговина (СНИМКИ, ВИДЕО)

Почетна рота посрещна премиера Бойко Борисов пред сградата на парламента на Босна и Херцеговина. Борисов пристигна заедно с председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Малко след 9 часа местно време започна срещата на двамата премиери. На нея ще бъде обсъдено засилването на икономическото и регионалното сътрудничество, както и евроинтеграцията на Босна и Херцеговина. Борисов ще се срещне и с председателстващите и заместник-председателстващите на двете камари на Парламента, както и с члена на Председателството Бакир Изетбегович.

Днес ще бъде подписано споразумение за изменение на Спогодбата между българското правителство и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари. Документът има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на автомобилния транспорт между двете страни. Прилагането на документа ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони, ще доведе до общото намаляване на експлоатационните разходи и възможности за коопериране между превозвачите на основата на търговски и пазарни споразумения и бизнес правила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика