Почина една от сестрите на Доналд Тръмп

Нарекла го "лъжец без принципи"

Една от по-големите сестри на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп - Мариан Тръмп Бари, е починала на 86-годишна възраст в дома си в Ню Йорк, предадоха световните агенции.

Мариан е една от четирите братя и сестри на Доналд Тръмп. Фред Тръмп-младши и Робърт Тръмп, братята на Доналд Тръмп, също починаха преди време. Единствено сега жива остава сестрата на Тръмп  - Елизабет Тръмп, родена през  1942 г.

Мариан Тръмп е била открита безжизнена в спалнята на жилището си в района Ъпър ийст сайд на Махнатън. Причините за смъртта й не бяха оповестени засега.

Мариан Тръмп Бари беше съдия в щата Ню Джърси. Тя беше назначена на поста от президента Роналд Рейгън през 1983 г. След това президентът Бил Клинтън я назначи през 1999 г. за член на федерален апелативен съд.

Дълго време близка с брат си Доналд, Мариан Тръмп Бари "нахлу" в предизборната му кампания през 2020 г., когато в. "Вашингтон пост" публикува нейни думи, записани тайно през 2018 г. и 2019 г. от една от нейните племенници - Мери Тръмп. В тези записи Мариан Тръмп Бари нарича брат си "жесток", "лъжец" и лишен от принципи и критикува миграционната му политика, довела до разделяне на деца от техните родители на границата и до изпращането им в центрове за задържане.

"Всичко, което той иска, е да се хареса на електората си", казва тя в записите. "Той няма никакви принципи. Никакви", допълва тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка