Почистват от дървета 10 км пътища в Шуменско

Снимка: СИДП. След почистване

Десет километра пътища, на територията на община Никола Козлево, област Шумен, ще бъдат почистени преди началото на зимата от служители на ДЛС-Паламара и Областно пътно управление.

Комисия, назначена от областния управител проф. Стефан Желев, е направила оглед на шосетата в района и е издадено предписание за почистване на храстите, клоните и дърветата, които пречат на видимостта на шофьорите.

В момента се работи в отсечката Никола Козлево-Пет могили, следват Никола Козлево-Цани Гинчево, Никола Козлево-Хърсово, Сини вир-Становец, Борци-Ясенково, Ясенково-Капитан Петко.

Десет души от ловното стопанство премахват всички клони, надвиснали над пътното плато, както и тези, които биха пречили при мокър сняг. Работници от Пътното управление режат храстите и тръните с трактор с фреза.

"Всяка година преди зимата правим оглед на пътната мрежа и премахваме опасните дървета и клони. Опитваме се да направим пътуването на хората в района безаварийно и спокойно. Въпреки че работата е много ще приключим до края на месеца, още преди първия сняг", категоричен е инж. Севен Башлъ, директор на ДЛС "Паламара".

Коментари

Задължително поле