По повод 40 години на сцена: Веселин Маринов развълнува публиката с глас и мултимедиен спектакъл (СНИМКИ)

Снимки: Анита Иванова

Веселин Маринов успя да развълнува с песни и мултимедиен музикален спектакъл пълната зала 1 на НДК снощи.

Певецът отбеляза с двучасово шоу „40 години на сцена“, под какъвто надслов беше самият концерт.  

Напук на клишето, че на концерти на Веско ходят предимно дами, то в публиката се забелязваха много мъже и деца, а сцената бързо се изпълни с цветя, за които бе заделен специален кът на сцената.

Сред кошниците бяха и тези на Катя и Здравко от дует  „Ритон“, на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на Десислава Атанасова и още много други.

„Благодаря за подкрепата. Искам да ви поздравя, скъпи момичета, че сте тук днес“, обърна се към нежния пол в залата Маринов. 

Сред публиката беше и най-скъпата на сърцето му дама – неговата дъщеря Йоана, която не изпуска негов голям концерт в столицата. Колежката му Нели Рангелова също изгледа концерта от първите редове в залата, в близост до водещия от БНТ Драго Драганов.

Този път музикалното шоу на Веселин Маринов се отличи с модерна мултимедия, като на стените бяха изписвани текстове от песните му и различни ефекти, като фигури, аватари, рамки и други. Всичко това замести присъствието на балет, който доскоро бе неизменна част от концертните изяви на певеца. 

Разбира се, най-силно въздействие оказа силата на гласа на Маринов. Той изпълни както добре познати шлагери, като "Лятна жълта рокля", "Горчиво вино", "Жена на балкона", така и по-нови песни и само една балада - „Сняг“.

„Особено нещо са баладите. Чрез баладата можем да покажем, какво мислим към музиката и най-вече да покажем качествата, с които искаме да бъдем пред публика.  Затова ми е било малко тъжно защо моите балади не стават популярни. Затова тази вечер искам, със силата на живите инструменти, да изпея няколко песни от моите балади“, сподели той, след което, по време на акустичната част от концерта, представи микс от свои балади под съпровода на две китари и един акордеон. 

За финал бе запазил „За теб, Българийо“ и „Ти си любовта“.

Едни от най-верните му фенове го чакаха и след концерта, пред залата, след като Веселин Маринов обяви в края на концерта, че ще излезе и раздаде автографи върху свои плакати, дискове и автобиографичната му книга на всеки, който пожелае.

А след това остана и за снимка с тези, които бяха най-търпеливи да изчакат опашката за желаещи за автограф.

Тази вечер (24 ноември) от 19 часа, е вторият концерт на певеца в зала 1 на НДК, тъй като една вечер се оказа малко за публиката в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес